|

Rouheat juustokierteet

Kaupallisessa yhteistyössä Keijun kanssa

Muutaman raaka-aineen juustokierteet ovat loistavia siltään, juustopöydässä, aperitiivina tai vilttiin ja teekupin lämpöön kääriytyneenä. 

Rouheat juustokierteet

Rakastan juuri tällaista leivontaa: helppoa, nopeaa ja rouheaa. Kierteet saavat olla kierossa ja juustotikut mutkikkaita – sellaista se tämä elämäkin välillä on. Rouheutta juustokierteisiin tuo juustoraaste ja siemenet. Ensimmäisen voi valita jääkaapin ja mieltymystensä mukaan, jälkimmäiset tulevat leivontaan käytettävän rasvan kanssa samassa paketissa.

Rouheat juustokierteet

Käytin juustokierteiden leivontaan Keijun uutta Paahdetut siemenet -levitettä, jossa on runsaasti auringonkukan-, pellavan-, kurpitsan- ja seesaminsiemeniä. En ole mikään suuri margariinien ystävä, mutta tämä tuote ilahdutti. Rouskuva levite on maukasta ja se toimii erinomaisesti sekä leivonnassa että siltään leivän päällä. Erityisesti vastapaahdetun paahtoleivän päällä Paahdetut siemenet on hauska, kun rypsiöljylevite hulahtaa leivän sisään, mutta siemenet jäävät rapeuttamaan suutuntumaa leivän päälle. 

Rouheat juustokierteet

Rouheat juustokierteet – helppo ja nopea resepti

Tällaiset pienet ja nopeat leipomukset ovat kyllä suosikkejani. Mieli saa juuri sopivasti taikinaterapiaa, kun kädet, nimen omaan molemmat kädet, upottaa taikinaan. Ja kohta saakin jo syödä terapiatuokion tuloksia. Kierteiden lisäksi taikina toimii hyvin myös vaikka sienen muotoisella piparimuotilla leikattuina kekseinä. Joskus olen paistanut samantyyppisen taikinan ohuena levynä ja lohkonut jäähtyneenä ja rapeutuneena paloiksi. 

Juustopöydässä rouheat juustokierteet ovat näyttävä lisä, mutta eniten tykkään rouskutella pikkusuolaisia teekuppi kädessä sohvan kulmassa. Lisää lämpöä – ja juustoista herkkupalaa vaativia katseita – tuo pari assistenttia jalkamutkassa.

Rouheat juustokierteet – helppo ja nopea resepti

Resepti

Rouheat juustokierteet

noin 30 kpl

  • 100 g Keiju Paahdetut siemenet -levitettä
  • 4 dl vehnäjauhoja tai puolikarkeita spelttijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 dl juustoraastetta (esim. emmental, appenzeller tai vanha gouda)
  • 1 kananmuna
  • noin 1/2 dl vettä

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Nypi Paahdetut siemenet -levite sekä kuivat aineet sekaisin. 
  3. Lisää juustoraaste.
  4. Lisää kananmuna ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
  5. Kaulitse taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Leikkaa 1–2 cm:n levyisiä nauhoja ja kieputa kierteelle.
  6. Paista noin 10 minuuttia eli kunnes juustokierteet ovat rapeita ja kauniin värisiä. Lopullinen rapeutuminen tapahtuu jäähtyessä.