|

Raakamakkara-tomaattipasta

Raakamakkara-tomaattipasta on arkiruokana voittamaton: nopea ja maukas. Raakamakkara-tomaattipasta on juuri sellainen arjen pelastaja, johon kaikki edellä mainitut adjektiivit sopivat. Aivan erityisen maukas pasta on, jos kastikkeeseen hurauttaa hieman punaviiniä.

Nopea arkiruoka: Raakamakkara-tomaattipasta

Tämänkaltaista pastaan olen tehnyt vuosien varrella usein. Kerran lisäsin pastaan pullonpohjallisen viiniä ja pasta muutti luonnettaan täysin. Ilman viiniäkin pasta toimii mainiosti, mutta jos vaan mahdollista, tee taikatemppu pastalle. Koska onhan se niin, että kukapa ei tilkasta viiniä tykkäisi!

Raakamakka-tomaattipasta on helppo, mutta yksi asia kannattaa muistaa. Kun raaka-aineita on vain kourallinen, pätee pastassa vanha hyvä sääntö: mitä vähemmän raaka-aineita, sitä laadukkaampia raaka-aineita. Hyvät kirsikkatomaatit sekä maukas raakamakkara siivittävät jo pitkälle. Ja tietysti pastan valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, sillä on oikeasti aivan valtavan iso merkitys.

(Tavallisten ruokakauppojen hyllystä valitsen useimmiten Rummo-pastan, se on hyvä.)

Nopeiden arkiruokien sarjassa on muutama muukin pasta, jotka kannattaa pitää mielessä. Pasta puttanesca on yksi suosikeistani, linssibolognese toimii aina ja tomaatti-ricottapasta aiheuttaa akuutin Italia-ikävän.

Jos sinulla on tuoreita tai kuivattuja suppilovahveroita, kannattaa aivan ehdottomasti tehdä suppilovahveropestoa, se on pala satumaisinta metsää! Sienipesto sopii pastan joukkoon tai vaikka leivän päälle. Se on minun hätävararuoka, ruoka, johon päädyn risoton lisäksi, jos en keksi mitään muuta.

Raakamakkara-tomaattipasta

Tomaattinen raaka-makkarapasta on nopea ja super herkullinen arkiruoka. Loraus punaviiniä nostaa sen viikonloppuruoaksi.
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys20 minutes
Valmistusaika30 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 350 g pastaa
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 2–3 raakamakkaraa (esim. chorizo)
  • hieman chilirouhetta
  • noin 1 dl punaviiniä
  • suolaa
  • basilikaa
  • parmesaania

Tee näin

  • Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä al denteksi.
  • Puristele pastaveden keittyessä raakamakkara kuorestaan ulos ja leikkaa/revi pieniksi paloiksi.
  • Paista makkaraa pannulla.
  • Lisää kirsikkatomaatit ja anna niiden paahtua, litsi tomaatteja hieman, että niistä irtoaa mehua.
  • Kaada pannulle viini.
  • Anna kastikkeen tekeytyä ja keittyä kasaan siten, että jäljellä on sakeahko kastike.
  • Mausta suolalla ja chilillä.
  • Sekoita pasta kastikkeen joukkoon kunnolla.
  • Tarjoa basilikan ja parmesaanin kanssa.