Maailman parhaat mokkapalat

maanantai 26. marraskuuta 2018
Kaupallisessa yhteistyössä Flora

Maailman parhaat mokkapalat syntyvät kahden kulhon taktiikalla: Toisessa sekoitetaan taikina, toisessa päällinen. Tämä on täydellinen mokkapala-resepti.

Maailman parhaat mokkapalat

Maailman parhaat mokkapalat -nimi ei ole minun keksintöni. Se on teidän keksintö. Vuosia sitten julkaisin reseptin, jossa yhdistin uuden, siskoni kautta saamani mehevän pohjan reseptin vuosikymmeniä mukanamme kulkeneeseen päällisen reseptiin. Olen saanut reseptistä valtavasti viestejä, joiden viesti on aina sama: reseptillä tulee ihan parhaat mokkapalat. Nyt hioin reseptiä hieman edelleen, parempaan suuntaan tietenkin. Ja nyt, saanen esitellä, tässä ovat maailman parhaat mokkapalat. Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Floran kanssa.

Maailman parhaat mokkapalat

Mokkapalat on kyllä ihan täydellinen leivonnainen. Ne on ihan todella helppo tehdä – onnistuu siis hyvin myös pienemmiltä kokeilta – ja maistuvat aina kaikille. Sellaiset reseptit ovat arvokkaita.

Rakastan mokkapalojen arkisuutta ja tavallisuutta. Koulujen myyjäiset tai junnupelikentän laidalla olevat kahvilat eivät olisi mitään ilman mokkapaloja. Juuri tällaisten reseptien täytyy olla helppoja ja aivan todella toimivia, sillä siihen arjen ahtaassa leivontaraossa ei ole aikaa eikä jaksamista testailla tai säätää. Siksi halusin kehittää reseptiä vielä helpommaksi. Maailman parhaat mokkapalat syntyvät kahden kulhot taktiikalla. Toisessa sekoitetaan pohjan taikina, toisessa jumalainen, koko homman kruunu eli päällinen. Vatkainta ei tarvita leivonnassa lainkaan. Melko iisiä.

Maailman parhaat mokkapalat

Käytin leivonnassa Floran Kokin salaisuus -öljyseosta, joka sopii myös leivontaan aivan todella hyvin. Juokseva öljyseos on oivallinen tuote, sillä sen paisto-ominaisuudet ovat mahtavat: laktoositon Kokin salaisuus kestää kovaa paistolämpötilaa ja on maultaan aromikas. Leivonnassa öljyseos on ihan mahtava, sillä se tuo taikinaan ekstramehevyyttä. Leivonnainen säilyy kasviöljyjen ansiosta pehmeänä, vaikka sitä säilyttäisi jääkaapissa. 

Juoksevan tuotteen etuna on myös, että silloin taikinan voi todella vain sekoittaa yhdessä kulhossa – asia, jota arvostan leivonnassa ja ruoanlaitossa aivan valtavasti. 

Maailman parhaat mokkapalat



Resepti


Maailman parhaat mokkapalat

pellillinen

pohja
  • 2 dl Flora Kokin salaisuus 
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 kananmunaa
  • 2 1/2 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 4 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 4 dl sokeria 
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja (ta gluteenitonta jauhoseosta)
  • 1 1/2 tl soodaa
päällinen
  1. Sekoita kulhossa öljyseos, vesi, jogurtti, suola ja kananmunat. Lisää kuivat aineet. Pyöräytä sooda vehnäjauhojen joukkoon ennen taikinaan lisäämistä, jotta se sekoittuu kunnolla. Sekoita tasaiseksi.
  2. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  3. Sekoita päällisen ainekset ja sekoita voimaakkaasti samettisen tasaiseksi.
  4. Lisää jäähtyneen pohjan päälle.
  5. Anna jähmettyä ja leikkaa annospaloiksi.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.