|

Hugo – drinkkien aatelia

Hugo on raikas drinkki, joka sopii hyvin myös pimeän vuodenajan piristykseksi. Talvella minttu vaihdetaan aromaattiseen rosmariiniin.

Pirskahteleva ja raikas, niin kuvailisin drinkkisuosikkejani. Ja juuri sellainen on hugo-drinkki. Ihanaa on myös se, että hugo onnistuu helposti myös kotioloissa ilman suurempia baarivarustuksia. Eikä minua varsinaisesti haittaa, että yksi kolmesta raaka-aineesta on seljankukkamehu – seljankukka on ikisuosikkini. Kurkkaapa blogin haukutoiminnolla löytyviä seljankukka-reseptejä.

Hugo mielletään usein kesäiseksi juomaksi. Ja onhan se sitä. Kimmeltävän veden äärellä, kuumassa kesäillassa nautittu kylmä juoma on hymyilyttävä mieli- ja muistikuva. Mutta hugo maistuu aivan todella, todella hyvälle myös kynttilänvalossa, kun villasukat lämmittävät ja seura on hyvää.

Drinkkiin perinteisesti kuuluvan mintun vaihdoin rosmariiniin, sillä sen vahva aromaattisuus sopii vuodenaikaan mainiosti. Samaisesta rosmariinipuskasta riittää vaikka viikonlopun lohkoperunoiden tai pitkään haudutettavan pataruoan mausteeksi. Ja kyllä rosmariini viihtyy myös seljankukan seurassa. Kukkaisaan makuun tulee rosmariinista hento aavistus metsän makua.

Kokeile myös näitä ihania drinkkejä:

Hugo-drinkki

Kolmen raaka-aineen Hugo on Aperol spritzin kukkaisa serkku.
Esivalmistelu10 minutes
Valmistusaika10 minutes

Raaka-aineet

  • 1 osa seljankukkamehua tiiviste
  • 1 osa kivennäisvettä
  • 2 osaa kuivaa proseccoa tai muuta kuohuviiniä
  • rosmariininoksa

Tee näin

  • Kaada jääkaappikylmä seljankukkamehu lasiin.
  • Lisää kivennäisvesi ja prosecco.
  • Maista ja säädä tarvittaessa makua.

Hugo-drinkki

  • 1 osa seljankukkamehua (tiiviste)
  • 1 osa kivennäisvettä
  • 2 osaa kuivaa proseccoa tai muuta kuohuviiniä
  • rosmariininoksa
  1. Kaada jääkaappikylmä seljankukkamehu lasiin. 
  2. Lisää kivennäisvesi ja prosecco.
  3. Maista ja säädä tarvittaessa makua.