Mausteinen linssisalaatti
Mausteinen linssisalaatti on mahtava ruoka: se on yhtä aikaa kevyt ja tuhti. Linssisalaatti granaattiomenalla sopii lisukkeeksi, kevyeksi lounaaksi – ja vaikka joulupöytään.
Linssipohjainen salaatti on ruokaisa ja täyttävä – tässä salaatissa on lisäksi kourallinen mausteita, jotka tekevät salaatista erityisen herkullista.
Salaatteihin sopii parhaiten linssit, jotka pysyvät keitettäessä kasassa. Belugalinssit ja vihreät linssit ovat tavallisissa ruokakaupoissa myytävistä linsseistä sopivimpia salaatteihin – tähänkin salaattiin sopii näistä molemmat.
Mausteinen linssisalaatti säilyy hyvin jääkaapissa kannellisessa rasiassa ja sen voi valmistaa päivän pari etukäteen. Tuore minttu tosin kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua.
Kokeile myös näitä linssiruokia:
Mausteinen linssisalaatti
Raaka-aineet
- 2 dl belugalinssejä
- 1 litra kasvislientä
- 1/2 sitruunan kuori ohuelti raastettuna
- 1/2 dl sitruunamehua
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1/2 tl suolaa (tai maun mukaan)
- 1 rkl agavesiirappia (tai hunajaa)
- kourallinen tuoretta minttua
- 1 granaattiomenan siemenet
Tee näin
- Huuhtele linssit ja keitä ne paketin ohjeen mukaan napakan kypsiksi kasvisliemessä.
- Valuta linssit.
- Sekoita yhteen loput ainekset minttua lukuun ottamatta ja sekoita mausteseos lämpimien linssien joukkoon.
- Jätä linssit maustumaan ja jäähtymään.
- Irrota granaattiomenan siemenet ja hienonna minttu.
- Sekoita kaikki ainekset yhteen.