Mausteinen linssisalaatti

torstai 13. joulukuuta 2018
Linssisalaatti on mahtava ruoka: se on yhtä aikaa kevyt ja tuhti. Mausteinen linssisalaatti granaattiomenalla on täydellinen joulunajan ruoka.

Mausteinen linssisalaatti

Jos minun pitäisi valita autiolle saarelle mukaan ruokia, olisivat linssit lähtölaskennassa vahvoilla. Linssien monipuolisuus ja täyttävyys yhdistettynä keveyteen tekee niistä yhden suosikki raaka-aineistani. 

Mausteinen linssisalaatti on kasvisruokaguruni, Elina Innasen, vastikään ilmestyneestä Vegaanin joulu -kirjasta. Elinan vankka kokemus ja asiantuntemus kasvispohjaisesta ruoasta yhdistyy kirjassa ihanaan reseptiikkaan. Reseptit ovat helposti toteutettavissa kotikeittiössä – siellä Elinakin kirjansa ruoat on kokannut –, eikä raaka-ainelistoissa ole liikaa mittaa. Silti ruoka on aivan tavattoman maukasta. Juuri tällaisesta reseptiikasta tykkään!

Minun oli ihan tosi vaikea valita, minkä reseptin nostaisin kirjasta blogiin. Vegaanin jouluruoista kun mikä tahansa sopisi mainiosti joulukalenteriin. Kirjassa on paljon suomalaisia jouluklassikkoja, jotka on toteutettu vegaanisesti. Lanttu- ja porkkanalaatikko, riisipuuro ja joulukarkit, jälkkärit ja perinteiset piparit onnistuvat kirjan ohjeilla ilman eläinperäisiä raaka-aineita. 

Lisäksi kirjassa on paljon ruokia, joita voi syödä ihan milloin tahansa, ja tämä mausteinen linssisalaatti on siitä mainio esimerkki. Yhtä lailla salaatti sujahtaa joulupöytään kuin kesäillan piknikillekin. Mausteisuutta voi halutessaan hieman lisätä, enkä tässä yhteydessä tarkoita mausteisuudella tulisuutta. Salaatissa olevan juustokuminan eli jeeran pariksi sopii ripaus kanelia tai savupaprikaa. Omaan salaattiin laitoinkin hieman savupaprikaa, sillä savupaprika ja juustokumina muodostavat mausteparisuosikkini.

Mausteinen linssisalaatti



Resepti


Mausteinen linssisalaatti

4–6 annosta

  • 2 dl beluga-linssejä
  • 1 litra kasvislientä
  • 1/2 sitruunan kuori ohuelti raastettuna
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa 
  • (1/2–1 tl savupaprikajauhetta)
  • noin 1/2 tl suolaa
  • 1–2 tl agavesiirappia
  • kourallinen tuoretta minttua
  • 1 granaattiomenan siemenet

  1. Huuhtele linssit ja keitä ne napakan kypsiksi kasvisliemessä.
  2. Valuta linssit.
  3. Sekoita yhteen loput ainekset minttua lukuun ottamatta ja sekoita mausteseos lämpimien linssien joukkoon.
  4. Jätä linssit maustumaan ja jäähtymään.
  5. Irrota granaattiomenan siemenet ja hienonna minttu.
  6. Sekoita kaikki ainekset yhteen.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.