Suklaakakku oliiviöljyllä

tiistai 18. joulukuuta 2018
Jos kakkuun tulee tummaa suklaata ja oliiviöljyä, onko se terveyskakkua?


Tämä jauhoton suklaakakku todella leivotaan oliiviöljyllä. Öljy saa aikaan superpehmeän rakenteen, eikä oliiviöljyn maku yletä valmiiseen kakkuun lainkaan, sitä ei tarvitse pelätä. 

Suklaaseen kannattaa panostaa ainakin maullisesti – osta siis sellaista tummaa suklaata, josta pidät. Sillä reseptin äitiä, Sikke Sumaria, lainaten suklaakakku maistuu yhtä hyvälle kuin suklaa. Eli ihan todella hyvälle. 

Söin kakkua ensimmäistä kertaa kesällä Muhun saarella Nami Namastessa illallisen – tai ehkä lounaan – jälkkärinä. Kakku jätti lähtemättömän vaikutuksen, joskin vaikutuin saaren tunnelmasta muutoinkin.

Suklaakakku oliiviöljyllä

Kakku on luontaisesti gluteeniton, sillä jauhoja ei tarvita lainkaan. Oliiviöljyn ja suklaan lisäksi tarvitaan vain kananmunia ja sokeria. Alkuperäisessä reseptissä on myös pähkinärouhetta, mutta jätin sen tällä kertaa pois. Ei näillä aineksilla ihan huonoa kakkua saa aikaan!

Koristelussa menin helpoimman kautta. Tai itse asiassa lelupussin kautta. Viime vuonna mokkapalakakun päällä hurmanneet pupu ja kettu saivan seuraa bambista, lampaasta ja tiikeristä. Rakastan noiden eläinten ilmeikkyyttä.

Ja rakastan myös sitä, että tämän helpommaksi ei kakun koristelu – eikä wow-efekti – tule. Tosin eläinten asemointiin sain menemään pitkän kotvan. Mieli laukkasi jo villeissä viidakko- ja vuoritarinoissa, kun tiikeri hyppäsi vartiointipuuhiin tuohon kallionkielelleelle.

jauhoton suklaakakku


Resepti



Suklaakakku oliiviöljyllä

8–10 annosta

  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 1/4 dl oliiviöljyä (extra virgin)
  • 1 1/2 dl intiaanisokeria
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 5 kananmunaa (erottele valkuaiset ja keltuaiset)
  • (1/2 dl pähkinärouhetta)

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sulata suklaa vesihauteessa.
  2. Lisää suklaasulaan öljy ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  3. Lisää seokseen intiaanisokeri. Anna sokerin sulaa.
  4. Ota suklaaseos pois vesihöyryn päältä ja lisää suola sekä keltuaiset (ja pähkinärouhe).
  5. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. 
  6. Lisää valkuaisvaahtoon vähitellen sokeri samalla vatkaten. Älä vatkaa aivan kovaksi vaahdoksi, kuten marenkia tehdessä vatkaisit, jotta vaahto on helpompi sekoittaa suklaamassan sekaan.
  7. Sekoita varovasti valkuaisvaahto suklaamassaan.
  8. Vuoraa noin 23 cm kakkuvuoka leivinpaperilla. 
  9. Kaada taikina leivinpaperin kakkuvuokaan.
  10. Paista 35–40 minuuttia. Kakku on valmis, kun kakkuun tökätty tikku tai veitsi tulee ulos puhtaana. Älä huoli, siitä huolimatta kakku on hyvin pehmeä ja mutakakkumainen.
  11. Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.