| | | |

Suolaiset joulutortut

Suolaiset joulutortut ovat parhaimmillaan kahden haukun kokoisena. Täytä tortut vasta kypsänä ja villiinny täytteissä!

Suolaiset joulutortut on helppo ja nopea suolainen suupala.

Kuvassa on paistettuja tähtitorttuja ilman täytteitä. Kuva oikeassa laidassa on pieni neliönmallinen kuppi, jossa on smetanaa.

Kun minikokoiset joulutortut paistaa ilman täytteitä, saa tortuista koottua helposti hurmaavan torttubuffan, jossa on erilaisia täytteitä. Jokainen voi lusikoida torttujen täytteeksi erilaisia suolaisia täytteitä – ehkä jotain makeaakin.

Suolaiset tortut on ihanaa tarjottavaa glögin kanssa, pikkujouluissa tai vaikka iltapalana lahjojen paketoinnin lomassa. Kahden haukun kokoiset suupalat ovat herkullisimpia suoraan uunista nostettuina. Tee siis kerrallaan vain sen verran, kun ajattelet torttuja menevän. Toki voit myös pakastaa paistetut torttupohjat.

Suolaiset joulutortut on ihan iisi homma. Kokeile näitä täytteitä herkullisia täytteitä:

Suolaiset joulutortut on helppo ja nopea suupala.

Kuvassa on paistettuja tähtitorttuja. Yhden tortut päällä on smetanaa ja kaviaaria.
Suolaiset joulutortut on helppo ja nopea suolainen suupala. Kuvassa on paistettuja tähtitorttuja ilman täytteitä. Kuva oikeassa laidassa on pieni neliönmallinen kuppi, jossa on smetanaa.

Suolaiset joulutortut

Suolaista joulutortuista syntyy helposti torttubuffa. Kokeile erilaisia täytteitä!
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys10 minutes
Valmistusaika20 minutes

Raaka-aineet

  • torttulevyjä
  • erilaisia täytteitä (ks. vinkit artikkelista)
  • hieman kauramaitoa + ripaus kurkumaa (voiteluun)

Tee näin

  • Sulata torttulevyt.
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Leikkaa torttulevy ensin puoliksi ja sitten puolikkaat neljään osaan. Näin saat kahdeksan minitorttua yhdestä levystä.
  • Leikkaa kulmista viillot kohti keskustaa ja taita tähtitortuksi. Paina sakarat tiiviisti kiinni. Voit kastella sormea vedessä, jotta saumoista tulee tiiviimpi.
  • Voitele tortut halutessasi esim. kauramaidolla, jossa on ripaus kurkumaa.
  • Paista noin 10 minuuttia tai kunnes tortut ovat saaneet kauniin kultaisen värin.

Joko seuraat Kokkipottilaa Pinterestissä? Tule mukaan inspiroitumaan!