Appelsiini-mozzarellasalaatti

Appelsiini-mozzarellasalaatti on helppo ja raikas lisäke. Aurinko lautasella!

Raikas ja makeankirpeä appelsiini ja kermainen mozzarella ovat upea pari lautasella. Ripottele päälle hieman suolapähkinöitä ja yhdistelmä on täydellinen!

Appelsiini-mozzarellasalaatti on kesäisen ja klassisen tomaatti-mozzarellasalaatin herkullinen serkku. Idea on sama: hapokas ja makea punaposti yhdistyy sametinpehmeään juustoon. Mozzarellan sijasta voit halutessasi käyttää myös vieläkin kermaisempaa burrataa.

Veriappelsiinit ovat makeita ja sopivat salaattiin siksi ihanasti. Mutta salaatin voi tehdä aivan hyvin myös tavallisistakin appelsiineista tai vaikka klementiineistä.

Suolapähkinät tuovat salaattiin paitsi kontrastia suolaisuutensa ansiosta myös rouskuvaa rapeutta. Pähkinäallergikot voivat viimeistellä salaatin pähkinöiden sijaan muutamalla hippusella sormisuolaa.

Tarjoa appelsiinisalaattia arkiruoan lisäkkeenä – esimerkiksi kalan kanssa raikas salaatti sopii hyvin. Salaatti viihtyy hyvin myös buffet-pöydässä tai italialaisten antipastien kaverina.

Kokeile myös näitä ihania sitrusreseptejäni:

Appelsiini-mozzarellasalaatti

Esivalmistelu10 minutes
Valmistusaika10 minutes
Annokset: 4 hlö

Raaka-aineet

  • 2-3 veriappelsiinia
  • 1 mozzarella-pallo
  • ripaus sormisuolaa
  • ripaus mustapippuria
  • tuoretta persiljaa tai mini-rucolaa
  • 2-3 rkl suolapähkinöitä
  • oliiviöljyä

Tee näin

  • Kuori appelsiinit huolellisesti.
  • Leikkaa viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille.
  • Revi mozzarella appelsiiniviipaleiden päälle.
  • Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
  • Lisää päälle tuoretta persiljaa tai mini-rucolaa.
  • Viimeistele suolapähkinöillä ja oliiviöljyllä.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa?