Oulun kiinalaiset ravintolat – topit ja flopit

torstai 24. tammikuuta 2019
Mikä on Oulun paras kiinalainen ravintola? 
Testasimme ja pisteytimme neljä keskustan ravintolaa ja 16 annosta. 


Tammikuisesta testikierroksesta alkaa jo tulla perinne. Kaksi vuotta sitten kiersimme neljä oululaista grilliä, viime vuonna tutustuimme kaupungin känkky- eli pizzatarjontaan. Nyt suuntasimme siis neljään Oulun keskustassa sijaitsevaan kiinalaiseen ravintolaan. 

Listalle pääsivät Hai Long, Royal Garden eli aseman kiinalainen, Flavor Palace ja Beijing, joka tunnetaan myös rannan kiinalaisena. Oulussa ja aivan lähiseuduilla on toki enemmänkin kiinalaista ruokaa tarjoavia ravintoloita, mutta neljää enempää ei kierrokseen kannata mahduttaa – suut kyllä söisivät mutta heikot sääret eivät kanna. 

Erityisesti harmitti, että aiemmin kauppahallissa toiminut Pikku Panda ei ehtinyt löytää uusia tiloja kauppahallin mentyä kiinni. Pandassa ruoka – ja erityisesti dumplingit – on ollut nimittäin ihan loistavaa. Niin sanotun tosi vanhan keskustan eli Oulunsalon asukit kertoivat, että Oulunsalon kiinalainen ravintola tarjoaa myös hyvää ruokaa. Myös Merikosken grillillä ja Huonesuolla sijaitsevalla grillillä tarjoillaan kiinalaista ruokaa. 


Jokaisessa ravintolassa tilattavat annokset olivat samat: kevätkääryleitä, kanaa kung pao, härkää mustapapukastikkeessa sekä possua talon tapaan. Myös perinteisesti tarjolla olevaa kaalisalaattia söimme kaikissa neljässä ravintolassa. En ymmärrä mikä hairahdus meille sattui, että mukaan ei päässyt yhtään vege-annosta (kevätkääryleitä lukuun ottamatta). Tosin oman kokemukseni perusteella esimerkiksi tofu on usein valmistettu kiinalaisissa ravintoloissa kauniisti ilmaistuna raaka-ainetta kunnioittamatta, että näin oli hyvä.

Kaikkein eniten pisteitä yksittäisistä annoksista keräsi Royal Gardenin kevätkääryleet (3,9/5), jotka olivat rapeita ja muhkeita, suorastaan erinomaisia. Valitettavasti muut paikan annokset eivät yltäneet lähellekään samaa tasoa. Itse asiassa mustapapukastike ja talon tapaan saivat koko kierroksen pienimmät pisteet.

Toinen selvästi meitä pisteiden valossa miellyttänyt annos oli Hai Longin härkää mustapapukastikkeessa (3,5/5), joka oli maukas eikä kasviksissa oltu säästelty. Hai Long sai muutenkin kehuja kasviksista; ne olivat rapeita ja tuoreita, mikä on aina puoleensavetävä asia. Hai Longissa oli panostettu myös annosten esillepanoon. Ravintolan kevätrulliin kaipasimme sen sijaan selvästi lisäpanostusta, sillä rullat olivat kierroksen huonoimmat.


Flavor Palacessa ilahdutti Kung pao -annos, joskin yksi raatilainen totesi tekevänsä itse parempaa. Kung pao onkin kokkauslistallani, sillä Hanna teki sitä tofusta aivan vastikään. Ja ehdottomasti vertailuun täytyy saada myös Kokkeillaan-Päivin loistoversio ruoasta. Myös talon tapaan oli Flavor Palacessa kivan tasapainoinen.

Beijingiltä odotin enemmän. Olen syönyt ravintolassa maukkaita lounaita ja oletin ilman muuta tason näkyvän ala carte -annoksissakin, mutta ainakaan nyt valitut annokset eivät tehneet vaikutusta. Parhaat pisteet annoksista sai mustapapukastike, jonka arvoa laski lihan huono laatu ja kasvisten niukkuus, kastike oli kyllä maukasta.

Oulun paras kiinalainen ravintola

Neljän ravintolan ja kuudentoista annoksen jälkeen katsoimme kahden desimaalin tarkkuudella täytettyä Excel-taulukkoamme. Flavor Palace tarjosi tasaisesti keskinkertaista ruokaa ja kiri tasaisuudellan nipin napin kierroksen parhaaksi ravintolaksi, kun kaikkien pisteet lasketaan yhteen.

Omalla listallani puolestaan voiton vei Hai Long erityisesti mustapapukastikkeen intensiivisyyden, salaatin hapokkuuden ja jo mainitsemieni rapeiden kasvisten ansiosta. Lisäksi Royal Gardenista kannattaa ehdottomasti hakea mukaan paketillinen kevätkääryleitä.

Parhaaksi kiinalaiseksi ravintolaksi en uskaltaisi kuitenkaan kumpaakaan edellä mainittua tituleerata. Pikku Pandan paluulta odotan paljon ja Oulunsalossa sijaitseva Pieni lohikäärme on ehdottomasti testattava.

Kierroksen ylivoimainen voittaja oli kuitenkin seura. Samalla kun analysoimme ja pohdimme annoksia, kietouduimme keskusteluihin, jotka naurattavat vieläkin. Miten ihanaa on, että yhteisen kiinnostuksenkohteen eli ruoan ympärillä vietetyistä hetkistä jää muitakin vahvoja muistoja kuin makumuistoja. Edelleen muistutan, että #foodblogoulu-joukkoon saa liittyä laittamalla viestiä kenelle tahansa meistä. Luvassa on hyvää ruokaa ja seuraa sekä huonoja juttuja.

Lue myös nämä kierroksesta kirjoitetut jutut:Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.