Pinaattipannukakku uunissa

sunnuntai 17. helmikuuta 2019
Kun pannukakkutaikinan kaataa tirisevän kuumalle pannulle, tietää saavansa pian jotain ihanaa. 

Pinaattipannukakku uunissa


Pinaattipannari on kahden lapsuusmakumuiston yhdistelmä: pinaattiletut ja mummin tekemä, valurautapannussa paistettu, rapeareunainen pannari, jonka suolaiset reunat saivat pannarin maistumaan taivaalliselta.

En muista paistoiko mummi pannarin uunissa vai pannulla, ja voi itse asiassa olla, että tämä makumuisto on syntynyt yhdellä ikimuistoisella kerralla, mutta suuren vaikutuksen voin rapeuttamat reunat minuun tekivät.

Paistinpannussa paistettua pannukakkua kutsutaan myös nimellä dutch baby. Parhaimmillaan pannari kohoaa kuin pohjoisen tunturit, mutta kuvaan päätynyt pannari päätti pitää matalampaa profiilia – terveisiä vaan Pohjois-Pohjanmaan rannikolta. Makuun se ei onneksi vaikuta; pinaattipannari on ihanaa!

Pannukakun päälle sopii kourallinen rapuja, lusikallinen ranskankermaa ja avokado. Paahdetut tomaatit sopivat siihen myös hyvin, ja ne voi paahtaa uunissa yhtä aikaa pannarin kanssa. Myös paahdettu feta sopii pinaattipannukakun päälle hyvin. Tosin mihinkä se nyt ei sopisi.



Resepti




Pinaattipannukakku

2–4 annosta

  • 3 kananmunaa
  • 1 1/2 dl maitoa 
  • 2 rkl öljyä
  • 150 g pakastepinaattia (valuta iso osa nesteestä pois)
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja tai tattarijauhon ja vehnäjauhon sekoitusta
  • 1 tl suolaa
  • (ripaus muskottipähkinää)
  • 2 rkl voita pannun voiteluun

täytteeksi
  • katkarapuja
  • avokadoa
  • tuoretta pinaattia tai yrttejä
  • ranskankermaa
  • sitruunalohkoja


  1. Sekoita huoneenlämpöisten kananmunien joukkoon maito, öljy ja sulatettu pakastepinaatti. 
  2. Lisää jauhot ja sekoita huolellisesti.
  3. Mausta seos suolalla ja muskottipähkinällä.
  4. Laita paistinpannu kylmään uuniin. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huom! Voit käyttää yhtä suurempaa pannua (noin 23 cm) tai kahta pienempää pannua.
  5. Kun uuni on kuuma, ota paistinpannu uunista ja laita siihen voi. Valuta voi tasaisesti pannulle ja sen reunoille.
  6. Kaada pannuun taikina ja paista 15–25 minuuttia eli kunnes pannari on kypsää.
  7. Tarjoa katkarapujen, avokadon ja vihreän kanssa. 
  8. Tarjoa lisänä ranskankermaa ja sitruunalohkoja.

6 kommenttia

Siiri / Pilkettä kirjoitti...

Hauska idea, tätä pitää kokeilla! Äidin juustotäytteiset pinaattiletut olivat yksi lempiruoistani lapsena. ;)

Nanna kirjoitti...

Kuulostaapa taas reseptiltä minun makuuni. Mun on kauan pitäny tehdä Brunssikirjassa olevaa kikhernelettua, siinäkin kiehtoi nuo katkaravut päällä. Tämä sun pinaattipannari näyttää suorastaan luxukselta lautasella.

Pia / Lyhyenä hetkenä kirjoitti...

Jee, meille hankittiin vihdoinkin valurautapannu, jossa ei ole parilaraitoja ja jonka kahva ei ole puuta. Pääsen kokkailemaan sillä tarte tatinia ja nyt tätä ihanaa pinaattipannaria! Pannun joutuu ehkä ottamaan mukaan myös kesän mökkirientoihin..

Hannele kirjoitti...

Siiri, kommenttini tulee kaaamean myöhään! Ihana, että tykkäät. Toivottavasti oot ehtinyt jo kokeilla!

Hannele kirjoitti...

Minun on pitänyt tehdä kans brunssikirjasta vaikka ja mitä!

Hannele kirjoitti...

Piia, jee! Hyvä te! Minun hovihankkija (äiti) on ihailtavan kasan kerännyt minulle pieniä, vanhoja valurautapannuja. NE ON IHANIA!

Sisällön tarjoaa Blogger.