|

Kukkakaali-kurkkusalaatti

Vappu Pimiän kukkakaali-kurkkusalaatti on kaikkien kehujen arvoista. Raikas, rouskuva ja maultaan runsas. 

Kukkakaali-kurkkusalaatti

Nopeasti ainekset sekaisin, hetki makujen tasausta ja valmista on. Vapun aasialainen kukkakaali-kurkkusalaatti on mainio lisäke monelle ruoalle. Salaatti viihtyy kalan, lihan tai vaikka paistetun tofun kaverina, kevyenä lounaana se maistuu myös siltään. Silloin kyllä kahmaisen lisäksi kourallisen cashewpähkinöitä tuomaan ruokaisuutta.

Olen bongannut salaatin monta kertaa Vapun Instagram-stooreista, jotka ovat muuten varsinkin viikonloppuisin ihanan ruokapainotteisia. Kukkakaalin ja aasialaisten mausteiden yhdistelmä sai minut joka kerta täppäämään samaan klippiin takaisin. Tekemään salapoliisin työtä, että mitäs kaikkea tuossa kiinnostavassa salaatissa onkaan. Ja kun resepti sitten tuli feediini, laitoin sen heti talteen.

Kukkakaali-kurkkusalaatti

Noudatin reseptiä kutakuinkin tarkasti. Kurkuista rapsutin ison osan siemenistä pois (siis suuhun, en pois pois), koska usein vetinen keskusta menee etikkaisen kastikkeen kaverina vähän rakenteeltaan epämiellyttäväksi. Korianteri oli nähnyt freeseimmät päivänsä, mutta kukkakaalisalaattiin uppoaa vähän nuhjaantunutkin yrttipuska mainiosti – kastike tutisuttaa joka tapauksessa hennon lehden rakennetta.

Resepti

Vappu Pimiän kukkakaali-kurkkusalaatti

4–6 annosta

  • 1/2 keskikokoisesta tai isohkosta kukkakaalista
  • 1/2 kurkku
  • 1/2–1 tuore chili
  • kourallinen tuoretta korianteria hienonnettuna
  • 4 rkl riisietikkaa
  • 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • reilu 1/2 tl suolaa
  • 1–2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

  1. Siivuta tai pilko kukkakaali
  2. Puolita kurkku pitkittäin ja koverra lusikalla siemenet pois (syö ne). Leikkaa kurkku puolikuu-siivuiksi.
  3. Hienonna tai viipaloi chili. Hienonna myös korianteri ja valkosipulinkynsi.
  4. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna maustua noin puoli tuntia.