| |

One pot -pasta – helppo kasvisruoka Härkiksestä

Yhden astian ruoat ovat todellisia arjen apureita. Ainekset laitetaan pataan ja kohta ruokakutsun voikin jo kajauttaa. Tomaattinen one pot -pasta on yksi suosikeistani.

One pot -pasta eli yhden padan kasvispasta

Joka kerta kun kysyn teiltä, millaisia reseptejä Kokkipottilaan toivotte, saan ihanan jalat maassa olevan vastauksen: helppoa arkiruokaa. Minusta se on maailman paras toive. Se kertoo halusta kokata itse myös arjen vauhtikurveissa, tehdä itselle, ehkä koko klaanille maukasta ruokaa. Viime aikoina olen saanut erityisen paljon toiveita kasvisruoista, jotka maistuvat koko perheelle. Tässä tulee yksi lisää!

Yhden astian ruoat mainioita, arki-iltoinakin kokattavissa olevia ruokia. One pot -pasta on liki hihityttävän helppo: Ainekset kattilaan, muutama välitsekkaus ja valmista on.

One pot -pasta eli yhden padan kasvispasta

One pot -pasta eli yhden padan kasvispasta

Yhden padan kasvispasta on tomaattipohjainen pasta, joka saa voimaa Härkiksestä. Kotimainen härkäpapuvalmiste on mainio kasviperäinen proteiinilähde, ja pastaan se sopii ihan todella hyvin. Ja koska Härkis on valmiiksi kypsää, sen voi kipata kattilaan ilman esivalmisteluja.

Pastan tomaattikastike on rungoltaan sama, jota käytän liki aina. Laadukas tomaattimurska tai paseerattu tomaatti maustetaan suolalla ja pippurilla, särmää tuo tilkka punaviinietikkaa tai balsamicoa ja makua pyöristää hitunen sokeria tai hunajaa. Kastikkeeseen sopii mainiosti hento chilin potku, mutta yhtä hyvin tomaattikastike pärjää ilmankin.

One pot -pasta viimeistellään kourallisella tuoreita yrttejä ja kourallisella tai kahdella parmesaania. Ruoka on valmista noin kahdessakymmenessä minuutissa – kovin paljon helpommalla ei herkullinen arkiruoka voi syntyä. Tämän pasta lisäksi Härkistä kannattaa kokeilla aivan ehdottomasti superherkussa Härkis-larbissa, joka on ruokaisa ja viettelevä aasialainen salaatti.

One pot -pasta eli yhden padan kasvispasta

One pot -pasta eli yhden padan kasvispasta

Resepti

One pot -pasta eli yhden padan kasvispasta

neljälle

  • 1–2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl oliiviöljy
  • 400 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
  • 4 dl vettä
  • 300 g pastaa
  • 250 g (1 pkt) Härkis® original -härkäpapuvalmistetta
  • 1–1 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl punaviinietikkaa tai balsamicoa
  • 1 tl sokeria tai hunajaa
  • mustapippuria
  • hieman chilirouhetta (voi jättää pois)
  • kourallinen tuoreita yrttejä (basilika, oregano tai lehtipersilja)
  • kourallinen parmesaania
  1. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sekaan hienonnettu valkosipuli.
  2. Kaada kattilaan myös tomaattimurska ja vesi. Sekoita.
  3. Lisää pasta ja Härkis.
  4. Lisää myös suola, etikka, sokeri ja mustapippuri sekä halutessasi chilirouhe. Sekoita.
  5. Keitä välillä sekoittaen kunnes pasta on kypsää. Jos pasta porisee kovasti, voit joutua lisäämään hieman vettä, ettei kastike kuivu liikaa.
  6. Tarjoa heti tuoreiden yrttien ja parmesaanin kanssa.