|

Pikkelöity fenkoli

Pikkelöity fenkoli on rapean rouskuvaa – raikas lisäke on koukuttavan hyvää!

Fenkoli on mahtava kasvis. Se on samaan aikaan vahva ja lempeä, rohkean raikas ja makea. Raakana siinä on aimo tujaus aniksisuutta, joka antautuu lempeäksi aromaattisuudeksi, kun fenkolin laittaa uuniin. 

Sama ilmiö on havaittavissa, kun aivan ohueksi suikaloidun fenkoli upottaa etikkaiseen liemeen. Mielipiteitä jakava aniksisuus sulaa kuin mausteeksi liemeen. Pikkelöity fenkoli on aivan käsittämättömän hyvää. Ja se niitä ihmeruokia, jotka sopivat liki kaiken kanssa. Olen syönyt pikkelöityä fenkolia leivän päällä, pastan kaverina, tortillojen sisällä, salaatissa ja salaattina. 

Yksi kesän parhaimia salaatteja on fenkoli-pinaattisalaatti. Tämä pikkelöidyn fenkolin resepti on lainattu tuolta salaatilta. Tämä herkku ansaitsee tulla löydetyksi – kokeile niin tiedät miksi.

Yksi asia vielä ennen reseptiä: Tämä versio etikkaliemestä on sellainen tujunpuoleinen, vaikka väkiviinaetikkaa taitetaankin hitusella sokeria. Jos pidät lempeämmästä liemestä, vähinnä etikan määrää, lisää hieman sokeria tai vaihda väkiviinaetikka miedompaan etikkaan, vaikka omenaviinietikkaan. 

Kokeile myös näitä pikkelöintireseptejäni:

Pikkelöity fenkoli

PIkkelöity fenkoli on raikas ja ihana lisäke arkiruoille ja oivallinen myös juhlapöydässä.
Esivalmistelu15 minutes
Maustuminen1 hour
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 1 iso fenkoli
  • 3 rkl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl karkeaa dijon-sinappia (täysjyväsinappi)
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1–2 tl sokeria
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • hieman mustapippuria

Tee näin

  • Leikkaa fenkolista kanta pois.
  • Siivuta fenkoli mandoliinilla tai veitsellä ohuiksi siivuiksi.
  • Sekoita kastikeainekset kulhossa.
  • Lisää fenkoli ja anna marinoitua vähintään tunti.
  • Pikkelöity fenkoli säilyy jääkaapissa hyvin vähintäänkin muutaman päivän.