|

Minttusuklaajuustokakku

Samettisen pehmeä suklaajuustokakku hurmaa kaikki. Minttusuklaa raikastaa täytteen kevään juhliin täydelliseksi.

Minttusuklaajuustokakku

Kevään kiivain juhlakausi alkaa ensi viikolla, kun vappu villiinnyttää ja antaa lupauksen alkavasta kesästä, vaikka taivaalta tulisikin jääkimpaleita. Aivan pian juhlitaan myös äitienpäivää, valmistujaisia, ylioppilasjuhlia ja koulujen päättäjäisiä. Juhannuksesta läheisyydestä en suostu puhumaan mitään, mutta heti valmistujaisjuhlien jälkeen starttaa rippijuhlakausi. On aika kattaa kakkua pöytään!

Minttusuklaajuustokakku

Meidän klaanille tämä suvi on kolmien juhlien kesä: ylioppilasjuhlat, pyöreät synttärit ja rippijuhlat. Ihanaa! Synttärisankari tosin sanoi vastikään, että synttärijuhlat vedetään matalalla profiililla ja kotiin kannetulla pizzalla. Se sopii taatusti kaikille, mutta jos klaanin junioriosastolta kysytään, ei kakusta tingitä. Tai ehkä tarkennan: suklaakakusta ei tingitä. 

Minttusuklaajuustokakku

Minttusuklaajuustokakku täyttää kaikki kakkukriteerit. Se on melkein syntisen suklaista, aivan superherkullista, helppo tehdä, koska liivatteen kanssa ei tarvitse leikkiä ja koristeiksi sopivat mainiosti mahdollisimman iso kasa marjoja. Myös syötävät kukat kannattaa muistaa koristeita miettiessä.

Suklaakakku on gluteeniton, sillä pohjan leivontaan on käytetty perunajauhoja. Perunajauhoilla kakkuja leipoessa taklaa helposti yhden ruokavaliohaasteen (gluteeniton), löytyy perunajauhoja varmasti jokaisen suomalaisen kodin kaapista. 

Perunajauhoilla kakkupohjasta tulee ihanan ilmava, ja monen mielestä nimen omaan perunajauhoilla tulee paras kääretorttupohja. Tässä suklaajuustokakussa pohjana onkin kääretorttupohja – sehän on loistava myös kakkupohjana! Kääretorttupohja on myös helppo skaalata omaan kakkuvuokaan sopivaksi. Kuvan kakku on tehty pieneen vuokaan, koska halusin kakusta pienen ja korkean. Suurempaan irtopohjavuokaan pohjan voi tehdä tuplana.

Minttusuklaajuustokakku

Minttusuklaajuustokakku

Raaka-aineet

pohja (noin 17 cm:n vuokaan)

  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/4 dl perunajauhoja
  • 2 tl tummaa kaakaojauhetta
  • 1/2 tl leivinjauhetta

täyte

  • 250 g mascarponejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g minttusuklaata

koristeet

  • tuoreita marjoja
  • syötäviä kukkia

Tee näin

  • Kuumenna uuni 220 asteeseen. HUOM! Jos sinulla on isompi (22–23 cm) irtopohjavuoka, tuplaa pohja. Vaahdota kananmuna ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista noin 5 minuuttia. Jäähdytä.
  • Sulata suklaat vesihauteessa.
  • Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja sokeri ja sekoita tasaiseksi.
  • Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset napakaksi vaahdoksi.
  • Sekoita suklaasula, kerma-tuorejuustoseos sekä valkuaisvaahto.
  • Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Laita tekeytymään jääkaappiin seuraavaan päivään.
  • Koristele tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla.