Paahdettua parsaa fetakastikkeella

keskiviikko 17. huhtikuuta 2019
Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Maldonin kanssa.

Paahdettu parsa ja feta ovat upea pari. Nyt fetasta tehdään helppo tahnamainen kastike.

Paahdettua parsaa fetakastikkeella

Parsakausi alkaa olla kiihkeimmillään ja kevät on saapunut kohisten. Valo saa kaiken hehkumaan, eikä menee kauaa, kun parsamaisen raikas vihreys valloittaa maat ja puut, ja kevät keikahtaa kohti kesää. 

Paahdettua parsaa fetakastikkeella

Rakastan parsaa se kaikissa muodoissa. Tykkäsin parsasta jopa silloin, kun tuoreesta parsasta Suomessa vasta lähinnä haaveiltiin ja tankoparsa tarkoitti lasipurkkiin säilöttyä valkoista parsaa. Tai ehkä tuoretta parsaa olikin, mutta ei meidän ruokapöydässä eikä tässä määrin kuin nykyisin.

Tölkkiparsasta teimme 90-luvulla perheemme suosikkia: parsa-kinkkupiirakkaa. Se on klassinen suolainen piirakka, jossa jujuna on käyttää parsan säilöntäliemi osana kerma-munaseosta. Mitään muuta jujua piirakassa ei olekaan. En ole syönyt parsapiirakkaa pitkään aikaan. Ehkä siitä pitäisi tehdä upgreidattu versio tuoreella parsalla ja ilmakuivatulla kinkulla

Paahdettua parsaa fetakastikkeella
Paahdettua parsaa fetakastikkeella

Yksi helpoimpia ja parhaimpia tapoja on paahtaa parsat uunissa – mausteeksi tarvitaan vain öljyä ja suolaa. Suolan kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä hyvä suola nostaa ja korostaa raaka-aineen makua. Huonosta suolasta en halua sanoa sanaakaan.

Maldon, jonka kanssa kaupallisessa yhteistyössä tämä postaus on toteutettu, on suosikkini ruoanlaitossa ja aivan erityisesti ruoan viimeistelyssä. Klassikkosuolaa on valmistettu Englannissa vuodesta 1882 lähtien. Käsityönä tehdyt suolahiutaleet ovat ohuita ja sormien välissä helposti murenevia. 

Nyt Maldonilta on tulossa markkinoille myös täytettävät suola- ja pippurimyllyt, joilla suolasta saa aivan hienoa – tai ei aivan niin hienoa. Myllyissä on nimittäin kaksiportainen karkeussäätö. Tykkään! Suola- ja pippurimyllyt on saatavilla toukokuun alussa suurimmissa Prismoissa sekä S-herkuissa.

Paahdettua parsaa fetakastikkeella


Paahdetun parsan kaveriksi tein fetatahnaa tai -kastiketta, joka syntyy vain kahdesta raaka-aineesta: fetasta ja ranskankermasta. Mausteeksi riittää rouhaus tai pari mustapippurimyllystä. Halutessaan mukaan voi sekoittaa hieman sitruunamehua tai raastettua sitruunankuorta. Tahnasta voi notkistaa kastikemaisen kermalla tai tilkalla maitoa. Kastike on täydellistä uunissa paahdetun parsan kanssa! Parsojen kanssa sopii paahdettavaksi myös kirsikkatomaatit.

Syksyllä tein muuten Maldonin kanssa kaupallisessa yhteistyössä punajuuririsottoa, joka taisi olla koko syksyn luetuin resepti. Pinnaa tai laita resepti muuten talteen viimeistään syksyä varten. Joulukuussa puolestaan tein yrttisiä suolakeksejä, jotka sopivat mainiosti myös kevään juhliin. Tässä lisäksi muutama superhyvä parsaresepti kevään iloksi:


Resepti



Paahdettua parsaa fetakastikkeella

neljälle

  • 500 g vihreää parsaa
  • 2–3 rkl oliiviöljyä
  • Maldon-suolaa
  • 200 g fetajuustoa
  • 100 g ranskankermaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
  • (sitruunamehua)
  • kirsikkatomaatteja

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Poista parsoista puisevat tyvet. Laita parsat ja kirsikkatomaatit uunivuokaan.
  3. Huiski päälle öljy ja suola.
  4. Paahda parsoja ja tomaatteja 10–13 minuuttia.
  5. Murenna feta kulhoon ja sekoita ranskankerma joukkoon. Voit halutessasi soseuttaa kastikkeen sauvasekoittimella tai blenderissä. Notkista tarvittaessa kermalla tai maidolla.
  6. Tarjoa parsat ja tomaatit fetakastikkeen kanssa. Viimeistele ruoka sormisuolalla.

4 kommenttia

Juulia kirjoitti...

Maldon-mylly! No NYT!

Hannele kirjoitti...

Juulia, NO EIPÄ!!

Best Event Planner kirjoitti...

Indeed, I am thoroughly concur with you, I am an incredible fanatic of your site, you compose enlightening articles.

Continue composing such astonishing post,


Thanks for sharing.


Spa in jaipur


Regards

Sameer

Best Event Planner kirjoitti...

To be sure, I am completely agree with you, I am an amazing fan of your site, you structure enlightening articles.

Keep making such amazing post,


Thanks for sharing.

Do you know ?

There are two types of Counseling - Outside in based upon Havin – Doing – Being and – Inside out based upon Being – Doing – Having.


Career Counsellor in Jaipur

Best career Counsselling Center in Jaipur

Career Counsselling Center in Jaipur

Best Career Counsellor in Jaipur

DMIT Center in Jaipur


Regards

Sameer

Sisällön tarjoaa Blogger.