5 ihanaa mansikkareseptiä & 5 koukuttavaa äänikirjaa (+BookBeatin ilmaiskoodi)

maanantai 22. heinäkuuta 2019
Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä BookBeatin & Indieplacen kanssa

Mansikka-aika on kiihkeimmillään!
Kokosin postaukseen 5 ihanaa mansikkareseptiäni ja 5 hurmaavaa äänikirjaa. 

Parhaat mansikkareseptit

Mansikat ja kesä – mikään ei ole ihanampi yhdistelmä!
Aivan etelässä mansikka-aika taitaa jo taittua kohti myöhäislajikkeita, mutta pohjoisempana mansikkasesonki käy kuumana. Minulle mansikka on kesän ykkösmarja, joskin tasaväkistä kisaa paalupaikasta käy myös vadelma.

Syön mansikoista kesällä valtavia määriä. Litraa en osta kuin välipalaksi autoon, kaksi litraa menee yhdeltä istumalta helposti. Talvea varten pakkaan pakastimeen punaista kultaa sen verran kuin sitä muut marjat huomioiden on mahdollista säilöä.

Parhaat mansikkareseptit

Mansikoiden lisäksi olen tänä kesänä uppoutunut kirjojen maailmaan. Usein samaan aikaan. Mansikka suussa ja äänäikirja korvissa on kuulkaas ihmisen hyvä olla.

Olen käyttänyt BookBeatia pian kaksi vuotta. Aloitin kuukauden ilmaiskoodilla ja koukutuin kerrasta. Olin pitkään kaivannut arkeen lisää hyvin kirjoitettuja tarinoita, lisää elämyksiä ja juonenkäänteitä. Lisää kielellistä syöttöä aivoille, kuten asian ilmaisin, sillä tiedän, että jotta voin kirjoittaa hyvin, täytyy aivojen saada laadukasta ruokaa – sekä suun että korvien kautta. En oikein kuitenkaan löytänyt sopivia hetkiä lukemiseen rauhoittumiseen, vaikka lukemisesta pidänkin.

Parhaat mansikkareseptit

Nyt parisen vuotta myöhemmin tilanne on toinen: aivot saavat ruokaa koko ajan. Kuuntelen äänikirjoja kaikkialla. Nauran ääneen ja liikutun kyyneliin yksin keittiössä kokkaillessani, pysähdyn lenkillä jännittävän tarinankäänteen äärellä ja autossa pitkät matkat sujahtavat hetkessä kirjojen lumossa.

Aika tavallista on, että jään autoon kotipihassa hetkeksi kuuntelemaan kirjaa vielä hetkeksi, että kertomus katkeaa sopivassa kohdassa. Opin uutta tietokirjoista ja ihastelen kaunokirjallisuudessa käytettyjä sanoja ja ilmaisuja tai kauhistelen kirjailijan valitsemia lauserakenteita. BookBeatin kirjat ovat ladattavissa myös siten, että niitä on mahdollista kuunnella offline-tilassa vaikka sillä perimmäisellä lakkasuolla tai lentokoneessa.

Parhaat mansikkareseptit

Suosikkipaikkani kuunnella kirjoja on nimenomaan keittiö. Kaikki mekaaninen tekeminen, kuten nyt vaikka mansikoiden siivoaminen, on, jos nyt ei seikkailu, hiukka lystimpää kuitenkin, kun mansikkalaatikon hupenemisen kanssa samaan tahtiin etenee äänikirja. Myös pilkkominen tai perunateatteri ovat äänikirjaa kuunnellessa astetta mukavampia puuhia.

Paitsi että laitan mansikoita kilokaupalla pakastimeen talven iloksi, syön niitä siltään määrättömästi. Tykkään myös käyttää mansikoita resepteissä. Tässä viisi kivaa mansikkaista reseptiä.

5 parasta mansikkareseptiäKielen ja puheen ammattilaisena, puheterapeuttina, käytän äänikirjasovellusta paljon myös töissä lasten kanssa. Joidenkin pienten tyyppien kanssa äänikirja on rentoutumiskeino tiiviin terapiatyön päätteeksi, toisille kirjat ovat tarkan kuuntelun treeniä tai sana- ja käsitevaraston laajentamista.

Itsekseni kuuntelen sekä tietokirjoja että kaunokirjallisuutta. Viimeisen puolen vuoden aikana suosikeikseni ovat nousseet nämä BookBeat-kirjat.

5 koukuttavaa äänikirjaa


parhaat mansikkareseptit

Kuuntele kirjoja maksutta

Ja koska jaettu ilo on kaksinkertainen ilo, on sinulla nyt mahdollisuus kokeilla BookBeatia kuukauden ajan maksutta. Saat kokeilujakson koodilla KOKITJAPOTIT. Koodi on voimassa elokuun loppuun saakka – kokeile ja koukutu.


2 kommenttia

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Minäkin tykkäisin muuten kuunnella, mutta olen niin nirso mitä tulee lukijan ääneen, se on äänityöläisen ongelma vissiin. Suomeksi luetuista en ole montaakaan kelpuuttanut. Mutta mansikoista tykkään ihan hulluna <3 Tänä vuonna on se ongelma, että viinimarjoja tulee niin kamalasti, ettei mansikoille ole pakastimessa tilaa.

Hannele kirjoitti...

Minä en ole kovinkaan nirso lukijan suhteen, vaikka ei kaikki tietenkään suosikkeja ole. Sitten vaan fokusoin ajatukset tekstiin, jos ääni (tai rytmitys) ei oo kaikkein mieluisin. Terveitä ääniä lukijoiden äänet kyllä on, jos asiaa katsoo noin niinku puheterapeuttina, että sillä tavalla helppoja kuunnella.

Sisällön tarjoaa Blogger.