Täydellinen tomaatti-mozzarellasalaatti

keskiviikko 31. heinäkuuta 2019
Klassinen tomaatti-mozzarellasalaatti, caprese, on ihanaa. Nyt tein siitä täydellistä.

Täydellinen tomaatti-mozzarellasalaatti

Italialaisen keittiön salaisuus, ja ihanuus, on yksinkertaisuus. Ehkä juuri siksi pidänkin saapasmaan kulinaarisista lahjoista aivan valtavasti – tykkään yksinkertaisista asioista. Samaa yksinkertaisuuden ylistyksen kaavaa pyrin toteuttamaan resepteissäni muutenkin. Usein oion mutkia suoraksi ja hion reseptejä yksinkertaisemmiksi. Mausta tinkimättä.

Tomaatti-mozzarellasalaatin kohdalla tein poikkeuksen: klassinen caprese on tätä reseptiä yksinkertaisempi. Väänsin siis viisari toiseen suuntaan! Mutta joskus täydellisyyden tavoittelu vaatii vähän enemmän. Täydellisen tomaatti-mozzarellasalaatin juju on nimittäin kahdella tavalla valmistetuissa tomaateissa. Silti resepti on helppo, ihan iisipiisi, joten älä vielä katoa.

Salaatissa on uunissa paahdettuja tomaatteja sekä tuoreita, basilikan ja balsamicon kanssa sekoitettuja tomaattikuutioita. Uunitomaatit voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen, vaikka päivää paria ennen mozzarellasalaatin tekoa. Kun ne ovat valmiina, syntyy salaatti hetkessä.

Kahden tomaattikerroksen väliin laitetaan mozzarellaa, mielellään parasta mitä lähikaupasta löytyy, ja päälle ripotellaan vielä lisää tuoretta basilikaa, ehkä hiukan myös oliiviöljyä. Pohjalle muodostuu pilkottujen tomaattien ja balsamicon vuoksi ihana kastike, johon on parasta kastaa vaaleaa leipää.  



Resepti


Tomaatti-mozzarellasalaatti

neljälle

uunissa kuivatut tomaatit
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • hieman suolaa
  • (ripaus sokeria)
salaatti
  • 2 tomaattia
  • kourallinen basilikaa
  • noin 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (ripaus sokeria)
  • 1 pallo mozzarellajuustoa
  • basilikanlehtiä
  • oliiviöljyä

  1. Kuumenna uuni noin 120 asteeseen. 
  2. Halkaise kirsikkatomaatit ja laita ne uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Huiski päälle oliiviöljyä. Paista tomaatteja uunissa vähintään tunti tai kunnes ne ovat hieman nahistuneita.
  3. Pilko tomaatit.
  4. Hienonna basilika ja sekoita yrttihakkelus tomaattikuutioiden sekaan. 
  5. Mausta suolalla, mustapippurilla, balsamicolla ja tarvittaessa ripauksella sokeria. Maista ja säädä maku omaan suuhun sopivaksi.
  6. Laita tomaatti-basilikaseos tarjoilulautasen pohjalle.
  7. Revi päälle mozzarella.
  8. Laita uunissa kuivatut tomaatit mozzarellan päälle.
  9. Viimeistele basilikalla ja oliiviöljyllä.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.