Nuudelit maapähkinäkastikkeessa

maanantai 4. marraskuuta 2019
Nuudelit saavat ylleen helpon maapähkinäkastikkeen. Päälle kasataan kauden kasviksia. 


Maapähkinäkastike on täynnä makua, vaikka se syntyy pienessä hetkessä ja kourallisista raaka-aineita. Miten ihanaa kokkailua! 

Ja ihania ovat nuudelitkin. Aivan erityisesti pidän riisinuudeleista, mutta tähän ruokaan käyvät yhtä hyvin vehnästäkin valmistetut nuudelit. Nuudeleita keitettäessä on hyvä pitää mielessä sama ykkössääntö kuin pastahommissakin: Älä keitä liian kauan. Toistan. Älä keitä liian kauan.

Maapähkinävoikastikkeen ohjeeseen hain apuja reseptinerolta, Soppa-Hannalta, jonka reseptit toimivat aina ja varmasti. Resepti on liki kuusi vuotta sitten julkaistu, mutta sellaisiahan ne parhaat reseptit ovat, että toimivat aina vaan. Tein vain aivan pieniä säätöjä reseptiin, sillä käyttämäni seesamiöljy oli läpitunkevan vahvaa. Lisäksi laitoin Hannan reseptissä pannulle laitettavat valkosipulin ja inkiväärin kastikkeeseen, koska reseptini ei käy pannulla lainkaan.

Aasialaisten ruokien kastikkeisiin tulee usein hurjan monta ainesta, mutta onneksi on näitäkin arkeen sopivia kastikkeita, joista selviää, vaikka olisi käynyt ihan tavallisessa lähikaupassa. Kastikkeen runkona on maapähkinävoi, joka vain maustetaan ja notkistetaan. Helppoa kuin kokkailu!

Nuudeleiden päälle paahdoin uunissa ruusukaaleja ja kukkakaalia sekä murustettua kaurapalaa. Sinä voit laittaa maapähkinäkastikkeessa pulikoivien nuudeleiden päälle ihan mitä tahansa tuoreista yrteistä pannulla paistettuun lihaan tai porkkanasoiroista ituihin. Mene sillä, mistä pidät ja mitä kaapista löytyy.



Resepti



Nuudelit maapähkinäkastikkeessa

kahdelle

  • 130 g riisinuudeleita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1–2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 3 rkl maapähkinävoita 
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl kalakastiketta (tai ekstralusikallinen soijaa)
  • 1 rkl riisietikkaa
  • 1/2 dl kuumaa vettä
  • (hieman chiliä)

lisäksi
  • ruusukaaleja, kukkakaalia tai muita kauden vihanneksia paahdettuna
  • tofua, kaurapalaa tai lihaa 
  • tuoretta korianteria

  1. Jos tarjoat nuudelit paahdettujen kasvisten kanssa, kuumenna uuni 225 asteeseen ja paahda paloitellut kasvikset pienessä öljymäärässä uunissa. Kaurapalan ja kuivatun tofun voi paistaa samalla pellillä. Mausta ripauksella suolaa.
  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Laita tehosekoittimeen tai sauvasekoittimelle sopivaan kulhoon kuorittu valkosipulinkynsi, inkivääri, maapähkinävoi sekä kaikki muut kastikkeen ainekset. Ja tasaiseksi. Lisää tarvittaessa hieman vettä, jotta saat kastikkeesta hyvin notkeaa
  4. Sekoita nuudelit maapähkinäkastikkeeseen.
  5. Tarjoa paahdettujen kasvisten ja tuoreen korianterin kanssa.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.