Blinipannukakku – blinit helpoimman kautta

maanantai 23. joulukuuta 2019
Blinit helpolla!

Blinipannukakku – blinit helpoimman kautta


JOULUKALENTERIN 23. LUUKKU


Blinipannukakku on upea ja tavattoman helppo herkku. Blinien ihanuus vähällä vaivalla! 

Aivan samaan rapsakkuuteen ei tietenkään pannarissa päästä mutta tunnelma on sama. Täytteeksi voi valita samat täytteet, jotka laittaisi perinteistenkin blinien päälle. Blinipannukakku on näyttävä herkku vaikka uuden vuoden juhliin.

Blinipannukakku – blinit helpoimman kautta


Resepti



Blinipannukakku – blinit helpoimman kautta

6–8 annosta
  • 200 g turkkilaista jogurttia
  • 4 dl maitoa
  • 3 tl kuivahiivaa
  • 2 dl tattarijauhoja (tai 1 dl tattarijauhoja ja 1 dl vehnäjauhoja)
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 kananmunaa
  • paistamiseen muutama voinokare

päälle
  • 150 g ranskankermaa
  • hieman suolaa
  • hieman sitruunamehua tai omenaviinietikkaa
  • täytteitä maun mukaan: mätiä tai merilevämätiä, graavikalaa, katkarapuja, rucolaa tai tilliä, graavattua keltuaista jne.

  1. Sekoita munia ja voita lukuun ottamatta kaikki bliniainekset. Anna tekeytyä huoneenlämmössä vähintään tunti. Taikina saa kuplia.
  2. Sekoita taikinaan munat.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  4. Taikina on puolikkaalle pellille sopivan kokoinen, joten esim. lasagnevuoka sopii paistamiseen hyvin. 
  5. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja laita muutamia voinokareita taikinan päälle. Paista noin 25–35 minuuttia.
  6. Anna pannarin jäähtyä.
  7. Mausta ranskankerma suolalla ja sitruunamehulla tai etikalla. Levitä ranskankerma pannukakun päälle.
  8. Täytä mieleisillä täytteillä.
Sisällön tarjoaa Blogger.