| | | |

Blinipannukakku – blinit helpoimman kautta

Blinipannukakku on upea ja tavattoman helppo herkku. Blinien ihanuus pöytään vähällä vaivalla! 

Blinipannukakku – blinit helpoimman kautta

Blinipannukakku on näyttävä tarjottava vieraille, mutta riittävän helppo toteuttaa vaikka oman porukan leffaillan herkuksikin.

Yksittäisten, pannulla paistettujen kanssa aivan samaan rapsakkuuteen ei tietenkään pannarissa päästä, mutta tunnelma blinipannarissa on kuitenkin sama. Täytteeksi voi valita samat täytteet, jotka laittaisi perinteistenkin blinien päälle.

Minä laitan blinien päälle mieluiten vegemätiä, ranskankermaa ja sipulia tai sienisalaattia. Myös pikkelöityjä pieniä sieniä, kylmäsavuporoa tai graavattua keltuaista löytyy usein blinipöydästä. Myös graavikalat ja mädit ovat suosittuja blinien täytteitä.

Blinipannukakku on näyttävä herkku vaikka pikkujouluihin tai uuden vuoden juhliin. Ja mikä ettei blinipannarilla voisi juhlistaa vaikka syksyistä sienisesonkia!

Illanistujaisiin suosittelen myös näitä reseptejäni:

Blinipannukakku – blinit helpoimman kautta

Blinipannukakku – blinit helpoimman kautta

Ihana blinipannukakku on helpoin tapa saada pöydään herkulliset blinit
Esivalmistelu20 minutes
Kypsennys30 minutes
Tekeytyminen1 hour
Annokset: 6

Raaka-aineet

  • 200 g turkkilaista jogurttia
  • 4 dl maitoa
  • 3 tl kuivahiivaa
  • 2 dl tattarijauhoja tai 1 dl tattarijauhoja ja 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 kananmunaa
  • paistamiseen muutama voinokare
  • 150 g ranskankermaa
  • hieman suolaa
  • hieman sitruunamehua tai omenaviinietikkaa
  • täytteitä maun mukaan: mätiä tai merilevämätiä graavikalaa, katkarapuja, rucolaa tai tilliä, graavattua keltuaista jne.

Tee näin

  • Sekoita munia ja voita lukuun ottamatta kaikki bliniainekset.
  • Anna tekeytyä huoneenlämmössä vähintään tunti. Taikina saa kuplia.
  • Sekoita taikinaan munat.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Taikina on puolikkaalle pellille sopivan kokoinen, joten esim. lasagnevuoka sopii paistamiseen hyvin.
  • Vuoraa vuoka leivinpaperilla.
  • Kaada taikina vuokaan ja laita muutamia voinokareita taikinan päälle.
  • Paista noin 25–35 minuuttia.
  • Anna pannarin jäähtyä.
  • Mausta ranskankerma suolalla ja sitruunamehulla tai etikalla.
  • Levitä ranskankerma pannukakun päälle.
  • Täytä mieleisillä täytteillä.

Seuraathan Kokkipottilan seikkailuja jo Instagramissa!