Mausteinen punaviinisiirappi

tiistai 17. joulukuuta 2019
Punaviinisiirappi on täydellinen kastike jälkiruoille.JOULUKALENTERIN 17. LUUKKUMausteinen punaviinisiirappi on kuin tahmean valuvaa, tummanpunaista kultaa. Se tekee vaniljajäätelöstä juhlavan jälkiruoan ja sopii valutettavaksi myös aamiaisjogurtin, pavlovan tai paahdettujen ruusukaalien päälle. Ja makusiirappi toimii taatusti myös juoman makeuttajana.

Siirappia keittäessä palasin hetkeen, kun kirjasin sanat punaviini, siirappi, glögimausteet puhelimeeni. Istuimme ystäväni kanssa Como-järven rannalla, pikkuruisessa kylässä, jonka ruokakauppias otti meidät kanta-asiakkaikseen toisella kauppareissulla. Kylässä, jossa päätielle tuli ruuhka kahdesta autosta, eikä muille teille autoilla mahtunut lainkaan.

Takana oli upea illallinen, jonka päätti ehkä punaviinissä keitetyt päärynät, jotka saivat polskia lautasella mausteisessa punaviinisiirapissa.Viiniksi siirappiin sopii juuri se punaviini, jota sinulla on. Kun viini keitetään sokerin ja mausteiden kanssa, eivät viinin makuvivahteet pääse oikeuksiinsa. Mutta viini tuo siirapille vahvan pohjan ja toimii samalla makeuden tasapainottajana.

Mausteet voit valita itse, minä olen mennyt tällä kolmen koplalla: kaneli, tähtianis ja neilikka.


Resepti Mausteinen punaviinisiirappi


4–6 annosta

  • 2 dl punaviiniä
  • 1 1/2–2 dl sokeria (voit käyttää myös esim. ruokosokeria)
  • 1–2 kanelitankoa
  • muutama kokonainen neilikka
  • 2–4 tähtianista

  1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan.
  2. Keitä matalahkolla lämmöllä kunnes saat siirappimaisen koostumuksen. Muista, että siirappia jämäköityy jäähtyessään.
  3. Siirappi säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa ainakin pari viikkoa.
  4. Tarjoile siirappi vaikka vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.