Pikkelöity sitruuna

sunnuntai 22. joulukuuta 2019
Pikkelöity sitruuna on raikas lisäke monelle ruoalle.

Pikkelöity sitruuna


JOULUKALENTERIN 22. LUUKKU


Vuoden pimein päivä vaatii hieman syötäviä aurinkoja. Onneksi sitruunat ovat sesongissa!

Pikkelöity sitruuna on tavattoman helppo, yllättävän monen ruoan pariksi sopiva lisäke. Sitruunan pikkelöinti saattaa kuulostaa kummalliselta, mutta suosittelen kokeilemaan. Luulen, että yllätyt positiivisesti.

Söin ensimmäistä kertaa pikkelöityä sitruuna kesällä Oulun torilla, kun Street pies -kojulla niitä sujautettiin herkullisen täytetyn ohuen leivän väliin. En ole aivan varma, oliko ne tehty näin, mutta muistelen, että kokki kertoi käyttäneensä nimen omaan 1+2+3 -pikkelöintilientä. Raikas lisäke on mainio myös talviaikaan esimerkiksi blinipöydässä.

Pikkelöity sitruuna

Tarjosin pikkelöityä sitruunaa pikkuisissa jouluissa blinipannarin kanssa ja saman tein nyt. Pikkelöity sitruuna sopii myös kalaruokien lisäkkeeksi.

On yksi asia, joka pikkelöinnissä kannattaa huomioida: käytä luomusitruunoita. Koska sitruunat käytetään ja syödään kuorineen, se todella on tarpeellinen huomio. Muuten hommassa ei voi mennä pieleen.


Resepti


Pikkelöity sitruuna

  • 1–2 luomusitruunaa
  • 1/2 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 1 1/2 dl vettä

  1. Pese sitruuna ja viipaloi se mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Mandoliinilla se sujuu helpoiten. Poista siemenet.
  2. Mittaa etikka, sokeri ja vesi kattilaan. Kiehauta ja sekoittele, kunnes sokeri sulaa.
  3. Laita sitruunaviipaleet säilykepurkkiin ja kaada liemi päälle.
  4. Anna maustua vähintään 2 vuorokautta, mielellään pidempään.
  5. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.