| | |

Pipari-valkosuklaamoussekakku

Jouluiset mausteet ja valkosuklaamousse. Täydellistä!

Pipari-valkosuklaamoussekakku

JOULUKALENTERIN 11. LUUKKU

Terveisiä But I’m a human not a sandwich -blogista. Tänään Hannelen blogissa olen vierailulla minä, Iina Hyttinen. Me sovittiin Hannelen kanssa resepti-vaihtokaupoista ja tulin tänne jakamaan teille meidän piparkakku-valkosuklaamoussekakun ohjeen.

Pipari-valkosuklaamoussekakku

Ohje on simppeli ja sopii loistavasti joulupöytään tai vaikka uudeksi vuodeksi, jos joulupipareita on jäänyt paljon yli. Tämä kakku on meidän lasten suosikki, mutta toimii kyllä myös aikuisille.

Rakastan mausteisia kakkuja ja jouluun mausteiset kakut sopivat erityisen hyvin. Tähän pipari-valkosuklaamoussekakkuun käytin porkkanakakkupohjaa, joka on alunperin Annin Uunissa -blogin maailman paras porkkanakakku -ohjeesta.Muokkasin ohjeesta vielä hieman jouluisemman lisäämällä jouluisia mausteita. Alkuperäisen porkkanakakun kuorrutuksen korvasin näin joulun hengessä tällä piparkakku-valkosuklaamoussella, jolloin kokonaisuus on ihanan mausteinen ja jouluinen.

Pipari-valkosuklaamoussekakku

(Iinan blogista löytyy tänään minun reseptinä suolaiset joulutortut – käy kurkkaamassa. Ja tutustu muutenkin Iinan upeaan tonttiin etenkin, jos olet pienten lasten vanhempi. Siellä on valloittavia pohdintoja ja arjen vallattomuutta.)

Resepti

Pipari-valkosuklaamoussekakku

10–12 annosta

kakkupohja

  • 3 munaa
  • 3 dl öljyä rypsiöljyä, auringonkukkaöljyä tai kookosöljyä
  • 1/4 tl vanilja-aromia
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 1/2 tl pomeranssinkuorta
  • 1/2 tl suolaa
  • 300 g porkkanaraastetta
  • 100 g pekaanipähkinöitä tai cashew-pähkinöitä (kaikki pähkinät käy tai voi jättää pois kokonaan)

piparkakku-valkosuklaamousse

  • 4 dl kermaa
  • 200 g valkosuklaata
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 rkl sokeria
  • 100 g piparkakkuja

  1. Mittaa sokerit, munat, öljy ja vanilja-aromi kulhoon ja vatkaa kevyesti sekaisin.
  2. Sekoita kuivat aineet ja mausteet erillisessä kulhossa.
  3. Lisää munaseoksen joukkoon kuivat aineet desi kerrallaan siivilän läpi.
  4. Sekoita ja kääntele taikinaa nuolijalla, kunnes kaikki on kunnolla sekaisin.
  5. Raasta porkkanat ja pilko pähkinät rouheeksi joko veitsellä tai vaikka morttelilla. Lisää porkkanaraaste ja pähkinärouhe muiden aineiden joukkoon ja sekoita puuhaarukalla sekaisin.
  6. Kaada taikina kahteen voideltuun 24 cm vuokaan.
  7. Paista kakkupohjia uunin keskitasolla 170 asteessa noin 25 minuuttia. Valmiin pohjan pinta tuntuu kimmoisalta ja se on väriltään kullaruskea. Jos pohja lässähtää keskeltä uunista nostaessa, se on vielä raaka.
  8. Tarkkaile paistoaikaa, koska se vaihtelee uunin mukaan.
  9. Anna pohjan jäähtyä vuoassa vähän aikaa ja siirrä sitten ritilän päälle jäähtymään.
  10. Leikkaa pohja jäähtyneenä kahteen osaan.
  11. Aloita piparkakku-valkosuklaamoussen valmistaminen. Vaahdota kerma, vatkaa joukkoon tuorejuusto.
  12. Sulata valkosuklaa mikrossa 30 sekunnin erissä ja sekoita kerman ja tuorejuuston joukkoon.
  13. Lisää vaniljasokeri ja sokeri ja sekoita.
  14. Jaa massasta ½ toiseen kulhoon.
  15. Murustele piparkakut ja sekoita ne toisessa kulhossa olevan massan sekaan. Levitä piparkakkua sisältävää täytettä kakkupohjien väliin.
  16. Levitä lopuksi toisesta kulhosta massa kakun päälle kuorrutukseksi.
  17. Koristele halutessasi piparkakuilla. 

–––––

Toivottavasti pidätte reseptistä! Ja kiitos Hannelelle, kun sain tulla vierailulle. Mukavaa joulun odotusta kaikille.

-Iina