Riisipuuro – 30 minuutissa valmista

lauantai 14. joulukuuta 2019
Tämä riisipuuro ei pala pohjaan!

Riisipuuro – 30 minuutissa valmista


JOULUKALENTERIN 14. LUUKKU



Riisipuuro kuuluu ruokarakkauksiini. Valuvaa ja täydellisen pehmeää puuroa voisilmällä on vaikea vastustaa. Kaneli ja sokeri ovat myös sallittuja. Tällä helpolla – ja nopealla – reseptillä onnistut varmasti. Pohjaanpalamisen vaara on merkittävästi pienempi kuin perinteisemmällä tavalla keitetyssä riisipuurossa.

Riisipuuro – 30 minuutissa valmista

Riisipuuro, joka on valmista 30 minuutissa, keitetään ensin veteen. Kun riisit ovat juuri ja juuri kypsiä, lisätään kerma tai kerman ja maidon seos. Ja sitten puuroa keitellään kotvanen jätetään hetkeksi hautumaan. 

Kun riisipuuro keitetään veteen, ei maitoon keitetyn puuron kaltaista jatkuvaan kauha-kahdeksikkoa tarvitse tehdä. Sekoitus silloin tällöin riittää. Kerma-maidon voi lisätä joko kuumana, jolloin puuron kypsyminen ei keskeydy, tai kylmänä. Olen käyttänyt molempia tapoja, ja lopputulos on yhtä hyvä. Kylmää nestettä käytettäessä homma hidastuu muutaman minuutin verran.



Resepti



Riisipuuro – 30 minuutissa valmista

neljälle

  • 5 dl vettä
  • 1 1/2 dl puuroriisiä
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • 1–1 1/2 tl suolaa

  1. Keitä kattilassa vesi.
  2. Lisää riisit ja keitä pienellä lämmöllä kunnes riisit ovat juuri ja juuri kypsiä. Sekoittele välillä.
  3. Sekoita kerma ja maito keskenään. Voit lämmittää seoksen toisessa kattilassa, näin riisipuuro valmistuu nopeammin.
  4. Sekoita kerma-maito kypsän riisin joukkoon.
  5. Keitä pienellä lämmöllä vielä noin 10 min samalla sekoittaen.
  6. Ota kattila liedeltä ja hauduta kannen alla hetki.
  7. Tarjoa heti.

4 kommenttia

Nanna kirjoitti...

Näyttää kyllä hyvältä. Täytyy kokeilla tätä tapaa, kun kaheksikoista huolimatta tahtoo välillä palaa pohjaan. Lupaatko, että succee, kos koitan eka kerran aattoaamuna?

Janita kirjoitti...

Mä teen riisipuuron nykyään paistopussissa uunissa, ei sekoittelua yhtään mutta silti takuuhyvä riisipuuro :D!

Hannele kirjoitti...

Nanna, melkein voin luvata. Ei tämä ihan vaivaton ole, mutta täysin eri kastissa kuitenkin kuin maitoon keitetty puuro.

Hannele kirjoitti...

Janita, tämä kuulostaa nerokkaalta! Täytyy ehdottomasti kokeilla. Kiitos vinkistä!

Sisällön tarjoaa Blogger.