| |

Riisipuuro – 30 minuutissa valmista

Riisipuuro, joka ei pala pohjaan ja valmistuu puolessa tunnissa! Tämä on täydellistä.

Riisipuuro – 30 minuutissa valmista

Riisipuuro kuuluu ruokarakkauksiini. Valuvaa ja täydellisen pehmeää puuroa voisilmällä on vaikea vastustaa. Kaneli ja sokeri ovat myös sallittuja. Tällä helpolla – ja nopealla – reseptillä onnistut varmasti. Pohjaanpalamisen vaara on merkittävästi pienempi kuin perinteisemmällä tavalla keitetyssä riisipuurossa.

Riisipuuro – 30 minuutissa valmista

Riisipuuro, joka on valmista 30 minuutissa, keitetään ensin veteen. Kun riisit ovat juuri ja juuri kypsiä, lisätään kerma tai kerman ja maidon seos. Ja sitten puuroa keitellään kotvanen jätetään hetkeksi hautumaan. 

Kun riisipuuro keitetään veteen, ei maitoon keitetyn puuron kaltaista jatkuvaan kauha-kahdeksikkoa tarvitse tehdä. Sekoitus silloin tällöin riittää. Kerma-maidon voi lisätä joko kuumana, jolloin puuron kypsyminen ei keskeydy, tai kylmänä. Olen käyttänyt molempia tapoja, ja lopputulos on yhtä hyvä. Kylmää nestettä käytettäessä homma hidastuu muutaman minuutin verran.

Muista myös nämä jouluklassikot:

RIISIPUURO – 30 MINUUTISSA VALMISTA

Helppo riisipuuro, joka ei pala pohjaan ja valmistuu puolessa tunnissa.
Kypsennys30 minutes
Annokset: 4 annosta

Raaka-aineet

  • 5 dl vettä
  • 1 1/2 dl puuroriisiä
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • 1–1 1/2 tl suolaa

Tee näin

  • Keitä kattilassa vesi.
  • Lisää riisit ja keitä pienellä lämmöllä kunnes riisit ovat juuri ja juuri kypsiä. Sekoittele välillä.
  • Sekoita kerma ja maito keskenään.
  • Voit lämmittää seoksen toisessa kattilassa, näin riisipuuro valmistuu nopeammin.
  • Sekoita kerma-maito kypsän riisin joukkoon.
  • Keitä pienellä lämmöllä vielä noin 10 min samalla sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja hauduta kannen alla hetki.
  • Tarjoa heti.

Seuraathan Kokkipottilaa jo Instagramissa!