| | | |

Shakshuka – tomaattinen herkku aamusta iltaan

Kaupallisessa yhteistyössä Rosten Siemenrapeat & Indieplacen kanssa

Mausteinen tomaattikastike, kananmunia ja rapeaa leipää – täydellistä.

Shakshuka – yksi resepti sopii aamusta iltaan

Harva resepti pystyy samaan: ruokaa voi kokata aamupalalla, brunssilla, koko päivän ja illan kohti yötä. Shakshuka sopii jokaiseen vuorokaudenaikaan.

Shakshukassa samalla pannulla on valtavasti makuja ja monta minun suosikkiani. Mausteinen tomaattikastike, jossa kananmunat saavat kypsyä, on ihanaa sellaisenaankin. Tomaattikastike on helppo tehdä etukäteen, jolloin shakshukan saa pöytään nopeasti – kananmunat kypsyvät kastikkeessa nopeasti sopivan pehmeiksi. Tomaattikastikkeen ja kananmunien lisäksi suosikkeihini kuuluu myös rapea siemennäkkäri, jolla ruokaa voi kauhoa suuhunsa.

Shakshuka – yksi resepti sopii aamusta iltaan

Paitsi että shakshuka sopii jokaiseen vuorokaudenaikaan, voi sen sekaan laittaa melkein mitä vain. Kikherneet ovat suosikkejani, etenkin jos on lounas- tai illallisaika ja tuhtiutta kaivataan aamupalaa enemmän. Myös artisokka-oliivishakshuka, jota tein muutama vuosi sitten, on aivan ihanaa.

Tähän shakshuka-versioon murustelin chorizoa, maukasta sekin. Pinnalle laitoin vielä oliiveja. Myös fetajuusto olisi sopinut ruokaan hyvin. Rosmariinin rinnalla tai sijasta voi käyttää vaikka lehtipersiljaa.

Shakshuka – tomaattinen herkku aamusta iltaan

Shaksuka tarjotaan Rosten Siemenrapeiden kanssa. Siemenrapeat ovat muuten aivan tosi herkku tuoteperhe, joka on shakshukan tapaan moneen tilanteeseen sopiva syötävä. Terveelliset ja ravintorikkaat siemennäkkärit ja siemenlastut viihtyvät eväsretkellä, leffaillan terveellisenä herkkuna dipin kanssa tai kuten tässä, osana muuta ruokaa.

Sain testattavaksi tätä kaupallista yhteistyötä varten kaikkia makuja, eikä suosikin valinta ollut ihan helppoa. Suosikiksi kiilasi lopulta postauksessa näkyvä rosmariini-merisuolasiemenlastu, jonka vieno rosmariinin hehku on huumaavan ihana.

Tiesitkö muuten, että Rosten Siemenrapeat valmistaa suomalainen perheyritys – minulle se oli ihan uusi tieto, vaikka olen ostanut tuotteita monesti. Osa siemenrapeista on gluteenittomia.

Shakshuka – tomaattinen herkku aamusta iltaan

ARVONTA

Teillä on nyt mahdollisuus päästä innovoimaan, millaiselle Siemenrapeat-tuotteelle olisi tarvetta! Kerro siis kommenttilootassa, millaiselle Siemenrapeat-tuotteelle sinun mielestäsi olisi kysyntää. Vastaamalla viimeistään 20.2.2020 olet mukana arvonnassa. Arvonnan sääntöihin voit tutustuatäällä.

Resepti

Shakshuka

neljälle

  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • noin 150 g chorizoa (raakamakkara)
  • 400 g tomaattimurskaa
  • hieman vettä (huuhtele säilykepurkki)
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl garam masala -mausteseosta
  • suolaa
  • hieman hunajaa
  • 4 kananmunaa
  • 20 oliivia

lisäksi

  • Rosten siemenrapealastuja tai siemennäkkileipää
  • rosmariinia tai lehtipersiljaa

  • Valmista ensin tomaattikastike. Voit tehdä kastikkeen myös edellisenä päivänä. Säilytä kastike jääkaapissa.
  • Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja sipuli.
  • Murustele tai leikkaa chorizo pieneksi.
  • Kuullota sipulisilppuja ja chorizoa pienessä määrässä öljyä keskilämmöllä kunnes sipulit ovat saaneet pehmeyttä ja chorizo on kypsää.
  • Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Hauduta vähintään puoli tuntia miedolla lämmöllä tai kunnes kastike on sopivan sakeaa. Maista ja säädä makua tarvittaessa
  • Tee kananmunille kolot ja riko munat niihin. Anna kananmunien kypsyä.
  • Lisää oliivit. Tarjoa Siemenrapeiden ja yrttien kanssa.