Sitruunaiset gnocchit – vartissa valmista

keskiviikko 12. helmikuuta 2020
Paistetut gnocchit ovat vartissa valmiita!


Jos gnocchit eivät kuulu vielä arkiruokarepertuaariisi, korjaa tilanne heti! Paistetut gnocchit on nimittäin aivan loistavaa pikaruokaa.

Kaupan valmiit gnocchit ovat kelpoa kamaa, kun ne paistaa rapeaksi pannulla. Ylipäätään pidän gnoccheista eniten juuri näin: oliiviöljyssä tiristettyinä. Nämä hieman kevättunnelmia tuovat sitruunaiset gnocchit saivat oliiviöljyn ja sitruunan lisäksi makua valkosipulista, basilikasta, herneistä ja pecorinosta. Hieman suolaa ja mustapippuria päälle ja nopea arkiruoka on valmista.

Lisään usein gnocchit aivan kuumalle pannulle öljyyn, jotta ne saavat rapean pinnan. Sitten madallan hieman lämpöä ja lisään mausteet, kuten valkosipulin, jotta ne eivät pala. Sitruunaiset gnocchit tein juuri näin. Myös sitruunankuoriraasteen ja sitruunamehun lisäsin pannulle vasta, kun gnocchit olivat saaneet jo väriä pintaansa.



Resepti



Gnocchit – vartissa valmis arkiruoka

kahdelle

  • 500 g valmiita gnoccheja
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • noin 1 rkl sitruunamehua
  • yhden pienen sitruunan kuori ohuelti raastettuna (keltainen osa)
  • 100 g herneitä (pakaste)
  • kourallinen pecorinoa
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • suolaa 
  • mustapippuria
  • (pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä)

  1. Kuumenna öljy pannulla. 
  2. Lisää gnocchit ja paista noin 5 minuuttia reilulla lämmöllä. Gnocchit saavat saada rapeutta ja väriä pintaan.
  3. Madalla hieman lämpöä.
  4. Lisää hienonnettu valkosipuli ja raastettu sitruunankuori sekä sitruunamehu.
  5. Paista vielä noin 10 minuuttia eli kunnes gnocchit ovat kunnolla kypsiä ja napakoita. Maistamalla se selviää!
  6. Lisää herneet, pecorino, basilika, suola ja pippuri.
  7. Huiski halutessasi päälle vielä hieman oliiviöljyä
  8. Tarjoa heti.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.