Tacopiirakka

sunnuntai 9. helmikuuta 2020
Kaupallisessa yhteistyössä SAGA Suomi & Indieplace

Kaksi suosikkiani sulautuvat yhdeksi: Tacopiirakka on taivaallista!



Minun on mahdoton nimetä suosikkiruokaani. Mutta sellaiseen reilunkokoiseen kärkijoukkoon mahtuvat sekä tacot että suolaiset piirakat. Nämä kaksi on nyt yhtä – tacopiirakka, olkaa hyvä!


Herkullisuuden lisäksi tacopiirakka on ihan tosi helppo tehdä. Latasin nimittäin esipaistetun suolaisen piirakkapohjan päälle valmista salsaa sekä juustokastikkeeksi uunissa sulavaa juuston ja ranskankerman sekoitusta. Monesti sujautan piirakkaan myös tacomaustettua jauhelihaa tai vastaavaa kasvisvaihtoehtoa tai vaikka kinkkua. 

Uunista tulleen piirakan päälle laitetaan loput tacoherkut: avokadoa, limelohkoja, kirsikkatomaatteja ja iso kasa yrttejä. Voitte uskoa, että tacopiirakka saa hymyn huulille lapsille, nuorille ja ei enää niin nuorille – tästä tykkää kaikki!


Vein tacopiirakan naapuriin ystävänpäivän etkoille. Erillistä paketointia ei tarvittu, sillä paistoin piirakan SAGAn kuvioidulla leivinarkilla. Saman ilostuttavan tempun aion tehdä myös oikeana ystävänpäivänä. Olen käärinyt leivinarkkiin myös leipiä, suojannut mukaan lähteneen makaronilaatikon alta ja päältä ja leikannut paperista suikaleita yksivärisen lahjapaperin piristykseksi.

SAGA kuvioitu leivinpaperi on ihan tavallista leivinpaperia, mutta miten herkulta se näyttää! Kukaan ei huomaa, jos pullat ovat vähän vinoja tai parissa kohtaa peltiä ei olekaan enää cookieta vain pelkkä keksin merkkaama paikka, kun alta pilkottaa kauniit kuviot. Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä SAGA Suomen kanssa.

Kuvioitu leivinarkki on paitsi rasvatiivistä, se on biohajoavaa ja kompostoituvaa, eli käytön jälkeen paperi laitetaan biojäteastiaan. 

ARVONTA

Ilokseni saan arpoa yhdelle teistä SAGA-tuotepaketin (arvo noin 25€). Paketti sisältää tuotteiden lisäksi kirjan. Kerro kommentteissa, mitä sinä leipoisit ystävällesi SAGA kuvioitu leivinarkilla? Jätä kommenttisi viimeistään 16.2.2020 ja olet mukana arvonnassa.




Resepti



Tacopiirakka

4–6 annosta

pohja 
  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • kourallinen juustoraastetta
  • noin 3 rkl kylmää vettä tai luonnonjogurttia


täyte
  • 200 g jauhelihaa tai vastaavaa kasvispohjaista tuotetta
  • noin 1 tl tacomaustetta tai jeeraa/savupaprikaa+hieman suolaa
  • 200 g tomaattisalsaa (valmis)
  • 150 g ranskankermaa
  • 80 g cheddarjuustoa raastettuna

lisäksi
  • 1–2 avokadoa
  • kirsikkatomaatteja
  • lime lohkoiksi leikattuna
  • tuoretta korianteria

  1. Tee ensin taikina. Nypi sekaisin voi sekä jauhot ja suola. 
  2. Lisää juustoraaste.
  3. Lisää joukkoon neste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina kelmuun käärittynä jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  5. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkapohjan päälle.
  6. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia eli kunnes se on liki kypsä. Voi käyttää leivinpaperia ja kuivia herneitä tai "baking beanseja", jotta pohja pysyy paremmin muodossaan.
  7. Lisää esipaistetun pohjan päälle salsa, paistettu ja maustettu jauheliha, ranskankerma ja juustoraaste.
  8. Paista noin 25 minuuttia eli kunnes juusto on saanut kauniin värin.
  9. Tarjoile haaleana. Lisää juuri ennen tarjoilua tacopiirakan päälle avokadoviipaleita, korianteria, kirsikkatomaatteja sekä limen lohkoja.

11 kommenttia

Petra kirjoitti...

Tätä piirakkaa tekisin!

Tia kirjoitti...

Oi, tätä piirakkaa voisin kyllä kokeilla �� Tai jonkun pienen suklaakakun ��

Anonyymi kirjoitti...

Tekisin poropiirakkaa.
Mukaan kivaan arvontaan. Ihanalta näyttää nuo paperit :)
nelliina(@)yahoo.com

Anonyymi kirjoitti...

Tein taikinan juuri jääkaappiin tekeytymään. Saa nähdä riittääkö pohja tuplauksen jälkeen uunipellilliseen....

Jannna kirjoitti...

Mokkapaloja!

Hyvää ystävänpäivää!

Miitsu kirjoitti...

Dallaspullia ja muffinsseja.
miakinnun75@gmail.com

Kulinaari kirjoitti...

Onpa herkullinen suolainen piirakka! Tekisin itse Kaija-tädin peltilihapiirakkaa.
kjo@luukku.com

Anonyymi kirjoitti...

Pullia, pakko sanoa. Ystäväni rakastavat niitä, mutta eivät jaksa leipoa. Itse taas kärsin unettomuudesta, joten aamuyön pitkinä tunteina olen ottanut usein tavaksi pyöräyttää pulla- tai leipätaikinan, tai molempia, niin aamulla voi sitten hyvillä mielillä poiketa kylään lämpimäiset kainalossa.

Mutta tämäkin piirakka kuulostaa niin hyvältä, että sitäkin pitää lähitulevaisuudessa testata, miten suolaiset piirakat voikin olla niin herkullisia!!?

Kiva, että jaksat tätä blogia kirjoittaa!:)

novocaine@suomi24.fi

Teija kirjoitti...

Jokaiseen tilaisuuteen sopivia sydänkoristeisia mokkapaloja.
hamalainentmatgmail.com

Hilda Hissu kirjoitti...

Hienon näköistä leivinpaperia, leipoisin todennäköisesti mokkapaloja :)
hilsan@luukku.com

anna s. kirjoitti...

Porkkanakakkua :)
anna_88@luukku.com

Sisällön tarjoaa Blogger.