| | |

Tacopiirakka

Tacopiirakka on helppo ja aivan superhyvä! Tee tätä!

Herkullisuuden lisäksi tacopiirakka on ihan tosi helppo tehdä. Esipaistetun suolaisen piirakkapohjan päälle laitetaan valmista salsaa sekä juustokastikkeeksi uunissa sulavaa juuston ja ranskankerman sekoitusta. Piirakkaan iirakkaan myös tacomaustettua jauhelihaa tai soijarouhetta.

Uunista tulleen piirakan päälle laitetaan loput tacoherkut: avokadoa, limelohkoja, kirsikkatomaatteja ja iso kasa yrttejä. Tästä tykkää kaikki!

Kokeile myös näitä ihania suolaisia piirakoita:

Tacopiirakka

Tacopiirakka on helppo ja superhyvä suolainen piirakka.
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys25 minutes
Valmistusaika40 minutes
Annokset: 6

Raaka-aineet

pohja

  • 100 g voita (tai margariinia)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • noin 3 rkl kylmää vettä
  • 200 g jauhelihaa tai 1 dl soijarouhetta
  • noin 2 tl tacomaustetta tai jeeraa/savupaprikaa+ suolaa
  • 200 g tomaattisalsaa (valmis)
  • 150 g ranskankermaa
  • 80 g cheddarjuustoa raastettuna
  • 1-2 avokadoa
  • kirsikkatomaatteja
  • lime lohkoiksi leikattuna
  • tuoretta korianteria

Tee näin

  • Tee ensin taikina. Nypi sekaisin voi sekä jauhot ja suola.
  • Lisää joukkoon neste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina kelmuun käärittynä jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkapohjan päälle.
  • Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia eli kunnes se on liki kypsä. Voi käyttää leivinpaperia ja kuivia herneitä tai ”baking beanseja”, jotta pohja pysyy paremmin muodossaan.
  • Lisää esipaistetun pohjan päälle salsa, paistettu ja maustettu jauheliha, ranskankerma ja juustoraaste.
  • Paista noin 25 minuuttia eli kunnes juusto on saanut kauniin värin.
  • Tarjoile haaleana. Lisää juuri ennen tarjoilua tacopiirakan päälle avokadoviipaleita, korianteria, kirsikkatomaatteja sekä limen lohkoja.

Joko olet mukana Kokkipottilan Pinterestissä? Tule inspiroitumaan!