Helpot mustikkamuffinsit

tiistai 24. maaliskuuta 2020
Mustikkamuffinsit ovat valmiita puolessa tunnissa.

Helpot mustikkamuffinsit

Onkohan juuri mikään ihanampaa kuin kotona lipuva vastapaistetun leivonnaisen tuoksu. Hymyilyttävä lupaus herkusta.

Mustikkamuffinsit syntyvät helposti pakastemustikoista – satokautena myös tuoreista mustikoista. Tällä reseptillä muffinseista tulee meheviä ja muhkeita. Reseptin salaisuutena on rasvana käytettävä öljy, joka tekee muffineista aivan erityisen pehmeitä. Myös reilu desi maustamatonta jogurttia tuo taikinaan paitsi pehmeyttä myös raikkautta ja sopivaa hapokkuutta. Samalla reseptillä onnistuvat myös esimerkiksi vadelmamuffinsit. Mustikkamuffinsien ohje on oma versioni Annin uunissa -reseptistä.

Ohje on helppo, sillä kuivien ainesten joukkoon vain kipataan mustikat sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taikinan tekemisessä menee muutama minuutti ja mustikkamuffinsit paistuvat uunissa parissakymmenessä minuutissa. Ohje sopii myös pienempien kokkien käyttöön. Ehkä matematiikan tilavuusmittoja tai kotitalouden leivontatyönä voisi etäkoulussa olla mustikkamuffinsit?

Helpot mustikkamuffinsit

Kokeile myös näitä ihania muffinsireseptejäni:





Resepti


Helpot mustikkamuffinsit

12 kpl

  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl täysruokosokeria
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • hieman vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
  • hyppysellinen merisuolaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl rypsiöljyä 
  • 1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
  • 4 dl pakastemustikoita tai tuoreita mustikoita

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Sekoita kananmunat, öljy sekä jogurtti.
  4. Yhdistä kananmuna-jogurttiseos kuiviin aineisiin.
  5. Lisää mustikat.
  6. Annostele taikina muffinsipellin koloihin asetettuihin muffinsivuokiin.
  7. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.