Munakoisoa teriyaki-kastikkeessa

maanantai 30. maaliskuuta 2020
Helppo teriayki-kastike & uunissa paahdettu munakoiso. Täydellinen yhdistelmä!


Teriyaki-kastike on helppo yhden kattilan kastike, joka tekee kaikesta parempaa. Voit laittaa munakoisojen kaveriksi mitä tahansa muitakin kasviksia. Proteiiniksi voi halutessaan laittaa tofua, kanaa tai kaurapalaa. Teriyaki on myös rasvaisen kalan kaveri.

Teriyaki-kastike on myös mainio esimerkki suolaisen ja makean täydellisestä yhdistelmästä. En osaa päättää, maistuuko kastike enemmän suolaiselta vai makealta, niin hyvässä tasapainossa maut ovat. Tämä on juuri sellainen ruoka, joka jättää ihanan tahmeat muistot suunpieliin.

Tarjoile teriyaki-kastikkeessa pyöräytetty munakoiso riisin kanssa ja silppua päälle kevätsipulia tai ruohosipulia sekä halutessasi korianteria tai lehtipersiljaa.


Resepti



Munakoisoa teriyaki-kastikkeessa

4 annosta

  • 2 munakoisoa
  • 2–3 rkl oliiviöljyä

kastike (kastiketta jää yli, säilytä jääkaapissa)
  • 1 1/2 dl soijaa
  • 1/2 dl vettä
  • 3/4 dl täysruokosokeria (intiaanisokeria)
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2–3 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 1/2 dl Mirin makeaa riisiviiniä
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl Maizenaa eli maissitärkkelystä

lisäksi
  • kourallinen kevätsipulia silputtuna
  • tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
  • riisiä keitettynä

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
  2. Kuutioi munakoisot noin 2x2 cm kokoisiksi paloiksi.
  3. Huiski munakoisokuutioiden päälle oliiviöljyä.
  4. Paahda kuumassa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes munakoisot ovat saaneet reilusti väriä.
  5. Tee kastike: laita kaikki ainekset pieneen kattilaan ja keitä samalla koko ajan sekoittaen, kunnes kastike saostuu. Tähän menee muutamasta minuutista viiteen minuuttiin.
  6. Keitä riisi.
  7. Sekoita osa kastikkeesta paahdettujen munakoisojen joukkoon. Tarjoa loput pöytämausteena erillisestä kulhosta.
  8. Silppua munakoiso-teriyakin päälle kevätsipulia tai ruohosipulia sekä tuoreita yrttejä.
  9. Teriyaki-kastike säilyy jääkaapissa parisen viikkoa, joten voit tehdä sen hyvissä ajoin etukäteen ja käyttää ruokaan aina vain tarvittavan määrän.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.