Dalgona-jäätelö

tiistai 21. huhtikuuta 2020
Dalgona-kahvin pehmeä vaahto on täydellinen pari jäätelön kanssa.


Dalgona-kahvi on uusi somehitti. Kyseessä on kylmä kahvijuoma, jossa pikakahvista, vedestä ja sokerista vispattu vaahto lusikoidaan tai valutetaan kylmän maidon ja jääpalojen päälle. Kuulostaa täydelliseltä kesäjuomalta!

Mutta tiedättekö mitä. Pehmeä kahvivaahto on vielä parempaa vaniljajäätelön kanssa. Dalgona-jäätelö on maagisen hyvää!


Jotain maagista on myös siinä, että pikakahvista, kuumasta vedestä ja sokerista tulee muutamassa minuutissa marenkimainen vaahto. Vaahdon voi jättää löysemmäksi, valuvan samettiseksi, jos se juo kahvin kanssa. 

Marenkimaisena napakkana vaahtona dalgona-vaahto toimii loistavasti jäätelön kanssa. Yhdistelmä on helppo ja herkullinen. Vaniljajäätelön ohella myös suklaajäätelö toimii varmasti. Eilen ideoimme äitin kanssa – joka muuten ensin testasi dalgona-vaahtoa jäätelön kanssa – myös muita kahvisia herkkuja. Kerron niistä teillekin, jos kokeilut onnistuvat.



Resepti



Dalgona-jäätelö

2–4 annosta

  • 2 rkl pikakahvijauhetta
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 2 rkl sokeria (myös tumma sokeri käy)
  • vaniljajäätelöä

  1. Mittaa pikakahvijauhe, vesi ja sokeri astiaan.
  2. Vaahdota sähkövatkaimella kunnes koostumus on sellainen kuin toivoit. Mitä pidempään vatkaat, sitä napakampaa vaahtoa saat.
  3. Lusikoi vaahto jäätelön päälle ja nauti heti.


2 kommenttia

Nanna kirjoitti...

Wau! Mahtava toteutus Dalgona- teemasta!

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Nanna! Tämä oli kyllä aivan ihanaa!

Sisällön tarjoaa Blogger.