| |

Dalgona-jäätelö

Dalgona-kahvin pehmeä vaahto on täydellinen pari jäätelön kanssa. Kokeile valloittavaa eteläkorealaista herkkua myös näin!

Dalgona-vaahto on vaniljajäätelön päälle jalallisessa kulhossa. Toinen kulho on taustalla sumeana. Kuvan vasemmassa laidassa on vihreitä lehviä.

Dalgona-kahvi on somehitti. Kyseessä on eteläkorealainen kahvijuoma, jossa pikakahvista, vedestä ja sokerista vispattu vaahto lusikoidaan tai valutetaan kylmän maidon ja jääpalojen päälle. Kuulostaa täydelliseltä kesäjuomalta!

Mutta tiedättekö mitä. Pehmeä kahvivaahto on vielä parempaa vaniljajäätelön kanssa. Dalgona-jäätelö on maagisen hyvää!

Dalgona-vaahto on vaniljajäätelön päälle jalallisessa kulhossa. Kuvan vasemmassa laidassa on vihreitä lehviä. Kuva on otettu ylhäältäpäin.

Jotain maagista on myös siinä, että pikakahvista, kuumasta vedestä ja sokerista tulee muutamassa minuutissa marenkimainen vaahto. Vaahdon voi jättää löysemmäksi, valuvan samettiseksi, jos se juo kahvin kanssa. 

Marenkimaisena napakkana kahvivaahto toimii loistavasti jäätelön kanssa. Yhdistelmä on helppo ja herkullinen. Vaniljajäätelön ohella myös suklaajäätelö toimii marenkimaisen kahviunelman kanssa varmasti.

Muista myös tämä ihana jäätelön ja kahvin yhdistelmä:

Dalgona-vaahto on vaniljajäätelön päälle jalallisessa kulhossa. Toinen kulho on taustalla sumeana. Kuvan vasemmassa laidassa on vihreitä lehviä.

Dalgona-jäätelö

Dalgona on pikakahvista, vedestä ja sokerista tehty upea vaahto, joka on täydellistä jäätelön kanssa. Dalgona tuli tunnetuksi kahvina, jolloin vaahto lusikoidaan maidon päälle. Hyvää niinkin!
Esivalmistelu5 minutes
Valmistusaika5 minutes
Annokset: 2 -4 annosta

Välineet

  • sähkövatkain

Raaka-aineet

  • 2 rkl pikakahvijauhetta
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 2 rkl sokeria (myös tumma sokeri käy)
  • vaniljajäätelöä

Tee näin

  • Mittaa pikakahvijauhe, vesi ja sokeri astiaan.
  • Vaahdota sähkövatkaimella kunnes koostumus on sellainen kuin toivoit.
  • Mitä pidempään vatkaat, sitä napakampaa vaahtoa saat.
  • Lusikoi vaahto jäätelön päälle ja nauti heti. Voit lusikoida vaahdon myös maidon päälle ja juoda kahvina.

Joko tilaat Kokkipottilan uutiskirjettä? Ja seuraathan ruokaseikkailuja myös Instagramissa!