Kermainen tomaattipasta

torstai 9. huhtikuuta 2020
Kaupallisessa yhteistyössä Arla & Indieplace

Onkohan olemassa ketään, joka ei tykkää pastasta kermaisella tomaattikastikkeella? Tuskin.

Kermainen tomaattipasta

Pasta, tuo arkiruoista ihanin, on ikisuosikkini. Helppo ja täyteläinen kermainen tomaattipasta on raaka-ainelistaltaan napakka, mutta maultaan lavea. Juuri sellainen pasta, jota kaikki rakastavat. Ja mikä parasta, ruoka on nopeimmillaan pöydässä puolessa tunnissa.

Kermainen tomaattipasta

Tomaattikastikkeen kanssa pätee sama sääntö kuin aina ennenkin: pidemmällä hauduttamisella saa aikaa syvemmät maut, mutta lyhyemmässäkin ajassa tulee hyvää. Kerma pyöristää makuja ja tuo kastikkeeseen täyteläisyyttä. Lautasella pasta viimeistellään keolla parmesaania tai pecorinoa sekä basilikalla.

Kermainen tomaattipasta

Huiskautin kermaiseen tomaattipastaan Arlan uutta kepeämpää Lempi Fraiche -kermaa, joka on maultaan ihanan hapokas ja sopii pastakastikkeeseen erinomaisesti. Kepeämmässä Fraiche-kermassa yhdistyy ruokakerman keveys ja ranskankerman upea hapokkuus – täydellinen lisä ruoanlaittoon siis. Hapokkuuden ansiosta pastakastikkeessa säilyy raikkaus, samalla kun kerma tekee makutaikojaan.


Resepti



Kermainen tomaattipasta


kahdelle nälkäiselle

  • 400 g (1 prk) tomaattimurskaa
  • 2 rkl oliiviöljyä 
  • 1 shalottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl punaviinietikkaa (tai balsamiviinietikkaa)
  • noin 1 tl suolaa
  • 2–3 tl hunajaa
  • 1 dl Arla Lempi Fraiche-kerma 15%

lisäksi 
  • pastaa (noin 180–200 g)
  • parmesaania tai pecorinoa
  • tuoretta basilikaa

  1. Hienonna kuorittu shalottisipuli ja valkosipulinkynsi.
  2. Kuullota sipulisilppuja öljyssä muutama minuutti keskilämmöllä.
  3. Lisää tomaattimurska. 
  4. Anna hiehua hiljalleen vähintään 15 minuuttia, mielellään pidempään. 
  5. Mausta suolalla, hunajalla ja etikalla.
  6. Lisää kerma ja kuumenna.
  7. Voit halutessasi tehdä kastikkeen etukäteen jääkaappiin ja lämmittää pasta kiehuessa.
  8. Keitä pasta al denteksi ja kumoa valutettu pasta kuuman kastikkeen joukkoon. Sekoita.
  9. Tarjoa parmesaanin tai pecorinon ja basilikan kanssa.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.