Varsiparsakaalisalaatti

maanantai 27. huhtikuuta 2020
Varsiparsakaalisalaatti on superhelppo herkku vaikka grilliruoan kaveriksi.


Varsiparsakaalisalaatti on raikas, maultaan upea ja helppo tehdä – mitä muuta sitä oikeastaan salaatilta voi toivoakaan.

Varsiparsakaalit eli brokkoliinit saavat rinnalleen lisää vihreyttä, kun herneet ja minttu löytyvät samalta lautaselta. Yhdistelmä on vastustamattoman hyvä, etenkin kun se viimeistellään vinaigretellä. Varsiparsakaalisalaatti sopii hyvin grilliruokien kaveriksi, kalan kylkeen tai vaikka buffet-pöytään. Kesällä sekaan laitetaan tuoreita herneitä, mutta yhtä hyvin salaattiin käyvät myös pakasteherneet. 

Resepti on Karkkilassa sijaitsevan Tehtaanhotellin yrittäjän Leena Hasselmanin käsialaa ja se on julkaistu Glorian ruoka ja viini -lehdessä (4/2020). Tässä versiossa raaka-aineet ovat samat, mutta keittämisen sijaan paahdoin varsiparsakaalit nopeasti uunissa – mikä yllätys. Salaatin päälle sopisi myös murusteltu feta, jolle tekee vain hyvää, jos sen paahtaa samassa vuoassa varsiparsakaalien kanssa.

Kokeile myös näitä varsiparsakaalireseptejäni:


Resepti



Varsiparsakaalisalaatti herneillä ja mintulla

2–4 annosta

  • 150 g (1pss) varsiparsakaalia (+ 1 rkl öljyä paahtamiseen)
  • 100 g pakasteherneitä (tai vastaava määrä tuoreita herneitä)
  • kourallinen minttua
  • 1 1/2 rkl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • vajaa 1 tl sokeria
  • suolaa

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. 
  2. Paahda varsiparsakaaleja uunissa noin 8–10 minuuttia eli kunnes latvat ovat saaneet hieman rapeutta, mutta varret ovat vielä napakoita.
  3. Nosta varsiparsakaalit tarjoilulautaselle.
  4. Kumoa herneet kuumien varsiparsakaalien päälle. Pakasteherneet sulavat siinä ja samalla jäähdyttävät varsiparsakaalit.
  5. Hienonna minttu ja ripottele se salaatin joukkoon.
  6. Sekoita öljy, etikka, sokeri ja suola kastikkeeksi esimerkiksi kannellisessa purkissa ravistamalla.
  7. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.