| | | | | |

Täydellinen suklaamousse-täytekakku

Täydellinen suklaamousse-täytekakku on valloittava yhdistelmä moussea ja mehevää suklaakakkupohjaa.

Täydellinen suklaamousse-täytekakku on lasisella kakkuvadilla. Taustalla näkyy sumeana juhlakattauksen kukat ja kynttilät.

Täydellinen suklaamousse-täytekakku on tuhdin suklainen ja täyteläinen olematta kuitenkaan lainkaan tunkkainen. Sellainen kakku, jota ottaa ihan pienen palan, mutta pala osoittautuukin maultaan suureksi. Tämä suklaakakku on juuri sellainen.

Kakkupohjien välissä paksuna kerroksena oleva suklaamousse tekee suklaakakusta hämmentävästi – ja hämäävästi – kevyen oloisen. Ihan kevyttä kamaa mousse ei tietenkään ole, eihän parhaat mousset koskaan ole kevyitä. Kakun rakenne on ihana, kun moussen samettisuus kohtaa napakankosteat pohjat. Kakku suorastaan sulaa suuhun. Ja pohjan päälle sivelty mustikkahillo antaa sopivasti särmää ja sävyä.

Kakkureseptin jakaminen blogissa ei ollut alunperin suunnitelmissani, mutta Instagramissa kakku ihastutti teitä siinä määrin, että huomasin täydellisen suklaakakun reseptille olevan tarvetta. Resepti on siskoni luomus, minä olen ollut lähinnä kannustus- ja kulhojenkaavintajoukoissa. Ne on kuulkaas kakkuhommissa aivan erityisen hyvät joukot.

Kakun pohja on hyväksi todettu Annin uunissa suklaakakkupohja, joka toimii erinomaisesti myös gluteenittomana. Pieniä muutoksia reseptissä on: öljynä tässä on ihan tavallista rypsiöljyä ja vanilja-aromin sijaan vaniljasokeria. Pohja on paistettu yhdessä isossa irtopohjavuoassa (halk. noin 28 cm) kahden pienemmän vuoan sijaan.

Täyte on sellainen best ever -suklaamousse, jossa on paljon suklaata, kermaa ja tuorejuustoa. Ja kun nämä ihanuudet yhdistetään, on kokonaisuus on ihan älyttömän hyvä. Ehkä paras suklaakakku ikinä!

Kokeile myös näitä Kokkipottilan leivonnaisia:

Täydellinen suklaamousse-täytekakku

Täydellinen suklaamousse-täytekakku hurmaa kaikki!
Esivalmistelu40 minutes
Kypsennys40 minutes
tekeytyminen jääkaapissa4 hours
Valmistusaika5 hours 20 minutes
Annokset: 15 annosta

Välineet

  • irtopohjavuoka

Raaka-aineet

pohja

  • 4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 4 dl sokeria
  • 3 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl maitoa
  • 3/4 dl rypsiöljyä
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kuumaa kahvia tai kuumaa vettä

suklaamousse

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 6 dl kermaa
  • 400 g tummaa suklaata

hillo

  • 250 g mustikoita
  • 1 1/4 dl hillosokeria

kostutus

  • noin 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

koristeluun

  • reilusti pensasmustikoita

Tee näin

  • Keitä hillo etukäteen hillosokeripakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.
  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Sekoita kuivat aineet kulhossa.
  • Sekoita toisessa kulhossa maito, öljy ja kananmunat.
  • Lisää maito-munaseosta kuivien aineiden joukkoon vähitellen samalla sekoittaen.
  • Lisää myös kuuma vesi tai kahvi.
  • Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Kaada voideltuun irtopohjavuokaan (noin 28 cm) ja paista noin 40 minuuttia.
  • Sulata suklaa vesihauteessa.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi.
  • Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin tuorejuusto ja sokerit.
  • Lisää tuorejuustoseokseen sulanut suklaa ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  • Yhdistä seos kermavaahdon kanssa.
  • Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Voit tasoittaa halutessasi uunissa helposti tulevaa ”kumpua” ja kääntää kakkupohjan ylösalaisin, näin naked cakena tarjottavasta kakusta tulee kaikkein siistein.
  • Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Nosta yksi pohja vuokaan, kostuta, sivele mustikkahillolla ja lisää noin kolmannes suklaamoussesta. Toista. Nosta viimeinen kakkupohja toisen moussekerroksen päälle ja lusikoi loput (1/3) moussesta kakun päälle.
  • Laita pensasmustikat suklaamoussen päälle heti moussen levittämisen jälkeen, jotta ne tarttuvat kiinni. Kakun jähmetyttyä mustikat eivät pysy kakun päällä.
  • Laita kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.
  • Irrota kakku irtopohjavuoasta ja asettele kakkuvadille.