Täydellinen suklaamousse-täytekakku

sunnuntai 12. elokuuta 2018
Täydellinen suklaatäytekakku

Täydellinen suklaakakku on tuhdin suklainen ja täyteläinen olematta kuitenkaan lainkaan tunkkainen. Sellainen kakku, jota ottaa ihan pienen palan, mutta pala osoittautuukin maultaan suureksi. Tämä suklaamousse-täytekakku on juuri sellainen.

Kakkupohjien välissä paksuna kerroksena oleva suklaamousse tekee suklaakakusta hämmentävästi – ja hämäävästi – kevyen oloisen. Ihan kevyttä kamaa mousse ei tietenkään ole, eihän parhaat mousset koskaan kevyitä ole. Kakun rakenne on ihana, kun moussen samettisuus kohtaa napakankosteat pohjat. Kakku suorastaan sulaa suuhun. Ja pohjan päälle sivelty mustikkahillo antaa sopivasti särmää ja sävyä.

Kakkureseptin jakaminen blogissa ei ollut alunperin suunnitelmissani, mutta Instagramissa kakku ihastutti teitä siinä määrin, että huomasin täydellisen suklaakakun reseptille olevan tarvetta. Resepti on siskoni luomus, minä olen ollut lähinnä kannustus- ja kulhojenkaavintajoukoissa. Ne on kuulkaas kakkuhommissa aivan erityisen hyvät joukot! Ensimmäiset suklaamousse-täytekakut sisko teki ystäviensä lapsien ylioppilasjuhliin, kun testikakku oli valloittanut kaikki. Sitten siskon keskimmäinen, joka ei ole edes suklaan ystävä, halusi kakun ehdottomasti rippijuhliinsa. Kakusta tuli hitti, jonka reseptin kaikki halusivat. Täältä tulee!

Kakun pohja on hyväksi todettu Annin uunissa suklaakakkupohja, joka toimii erinomaisesti myös gluteenittomana. Pieniä muutoksia reseptissä on: öljynä tässä on ihan tavallista rypsiöljyä ja vanilja-aromin sijaan vaniljasokeria. Pohja on paistettu yhdessä isossa irtopohjavuoassa (halk. noin 28 cm) kahden pienemmän vuoan sijaan. Täyte on sellainen best ever -suklaamousse, jossa on paljon suklaata, kermaa ja tuorejuustoa. Ja kun nämä ihanuudet yhdistetään, on kokonaisuus on ihan älyttömän hyvä. Ehkä paras suklaakakku ikinä!



Resepti



Täydellinen suklaamousse-täytekakku

noin 20 annosta

pohja

  • 4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 4 dl sokeria
  • 3 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl maitoa
  • 3/4 dl rypsiöljyä
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kuumaa kahvia tai kuumaa vettä

suklaamousse

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 6 dl kermaa
  • 400 g tummaa suklaata

hillo

  • 250 g mustikoita 
  • 1 1/4 dl hillosokeria

kostutus

  • noin 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

koristeluun

  • reilusti pensasmustikoita

  1. Keitä hillo etukäteen hillosokeripakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. 
  3. Sekoita kuivat aineet kulhossa. 
  4. Sekoita toisessa kulhossa maito ja kananmunat. 
  5. Lisää maito-munaseosta kuivien aineiden joukkoon vähitellen samalla sekoittaen. 
  6. Lisää myös kuuma vesi tai kahvi. 
  7. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan (noin 28 cm) ja paista noin 40 minuuttia.
  8. Sulata suklaa vesihauteessa. 
  9. Vatkaa kerma vaahdoksi. 
  10. Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin tuorejuusto ja sokerit. 
  11. Lisää tuorejuustoseokseen sulanut suklaa ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. 
  12. Yhdistä seos kermavaahdon kanssa.
  13. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Voit tasoittaa halutessasi uunissa helposti tulee "kumpua" ja kääntää kakkupohjan ylösalaisin, näin naked cakena tarjottavasta kakusta tulee kaikkein siistein. 
  14. Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Nosta yksi pohja vuokaan, kostuta, sivele mustikkahillolla ja lisää noin kolmannes suklaamoussesta. Toista. Nosta viimeinen kakkupohja toisen moussekerroksen päälle ja lusikoi loput (1/3) moussesta kakun päälle. 
  15. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään. Irroita kakku irtopohjavuoasta ja koristele reilulla määrällä pensasmustikoita.

4 kommenttia

Ida // Mutsi ja Murupullat kirjoitti...

Ihastelin tätä jo instassa! <3 Menee ehdottomasti testiin maidottomana versiona :)

Hannele kirjoitti...

Mahtava kuulla!

Annin Uunissa kirjoitti...

Täydellinen suklaakakku-resepti pitää aina jakaa <3 Ahh niin herkullinen tuo kuva!

Greg Prosmushkin kirjoitti...

This cake is making my mouth water! Anything with chocolate is my favorite desert! Yum! Thanks for the share, hope you have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.

Greg Prosmushkin

Sisällön tarjoaa Blogger.