Itse tehty luumuhillo joulutorttuihin

lauantai 22. joulukuuta 2018
Itse tehty luumuhillo saa joulutortut hehkumaan. 

Itse tehty luumuhillo


JOULUKALENTERIN 22. LUUKKU


En ole oikein koskaan tykännyt erityisen paljon joulutortuista. Ystäväni totesi tänään muistaneensa sen, kun sirotteli aamupäiväglögien kanssa tarjoaminsa torttujen päälle tomusokeria. Näin ja sanoin heti, että tarjoiluvadilla olleet tortut olivat ihan eri maata.

Joulutortut saa loistaviksi kahdella tavalla: tekemällä itse rahkavoitaikinan tai luumuhillon. Kaikkein mieluiten tietysti molemmat. Tärkeää on myös, että tortut ovat pieniä. Silloin hillon ja taikinan suhde kallistuu hillolle suotuisammaksi. Enemmän hilloa on enemmän makua.

Ehkä ensi vuonna taivun tekemään itse taikinankin, nyt keitin luumuhillon. Voi jumpe, miten ihanaa siitä tulikaan! Luumuhillo syntyy nopeasti, sen ehtii hyvin vielä taikoa jouluksi. Tarjoa luumuhillo nakutorttujen kanssa suolaisten joulutorttujen jälkkärinä. 



Resepti



Luumuhillo

  • 500 g kuivattuja luumuja
  • 3/4 dl sokeria (käytin intiaanisokeria)
  • 2 1/2 dl vettä
  • pieni kanelitanko
  • (2 rkl konjakkia)

  1. Mittaa luumut, sokeri, vesi ja kanelitanko kattilaan.
  2. Keitä matalalla lämmöllä 15–20 minuuttia eli kunnes luumut ovat hyvin pehmeitä.
  3. Poista kanelitanko, soseuta sauvasekoittimella ja mausta halutessasi konjakilla. Voit myös keittää konjakkia hillon kanssa, jotta siitä haihtuu suurin osa alkoholista.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.