Itse tehty luumuhillo joulutorttuihin

lauantai 22. joulukuuta 2018
Itse tehty luumuhillo saa joulutortut hehkumaan. 

Itse tehty luumuhillo

Tunnustan: en ole oikein koskaan tykännyt erityisen paljon joulutortuista. Mutta totean heti perään, että poikkeus vahvistaa tässäkin tapauksessa säännön. Ystäväni totesi tänään muistaneensa, etten välitä joulutortuista siinä vaiheessa, kun sirotteli glögien kanssa tarjoaminsa torttujen päälle tomusokeria. Näin tomusokerilla hunnuntetut tortut ja sanoin heti, että tarjoiluvadilla olleet tortut olivat ihan eri maata.

Joulutortut saa loistaviksi kahdella tavalla: tekemällä itse rahkavoitaikinan tai luumuhillon. Kaikkein mieluiten tietysti molemmat. Tärkeää on myös, että tortut ovat pieniä. Silloin hillon ja taikinan suhde kallistuu hillolle suotuisammaksi. Enemmän hilloa on enemmän makua.

Ehkä ensi vuonna taivun tekemään itse taikinankin, nyt keitin luumuhillon. Miten ihanaa siitä tulikaan! Luumuhillo syntyy nopeasti; aikaa ei tarvita kuin puolisen tuntia. Tarjoa luumuhillo nakutorttujen kanssa suolaisten joulutorttujen jälkkärinä. Luumihillo sopii myös jogurtin kanssa syötäväksi.Resepti


Luumuhillo

  • 500 g kuivattuja luumuja
  • 3/4 dl sokeria (käytin intiaanisokeria)
  • 2 1/2 dl vettä
  • pieni kanelitanko
  • (2 rkl konjakkia)

  1. Mittaa luumut, sokeri, vesi ja kanelitanko kattilaan.
  2. Keitä matalalla lämmöllä 15–20 minuuttia eli kunnes luumut ovat hyvin pehmeitä.
  3. Poista kanelitanko, soseuta sauvasekoittimella ja mausta halutessasi konjakilla. Voit myös keittää konjakkia hillon kanssa, jotta siitä haihtuu suurin osa alkoholista.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.