Paahdettu panzanella

Panzanella on mahtava salaatti, josta tulee vielä parempaa paahtamalla!

Paahdettu panzanella

Rapeiden leipäkuutioiden, raikkaan mozzarellan, tomaatin ja oliivien yhdistelmä on vastustamaton. Kesällä tomaattien ollessa makeimmillaan teen salaatin tuoreista aineksista – vain leipäkuutiot paahtuvat pannulla. Mutta syksystä alkukesään ladon mozzarellaa ja basilikaa lukuun ottamatta kaikki ainekset uuniin. Paahtamalla tulee parempaa!

Panzanellan kastikkeeksi voi sekoittaa vinaigreten, joskin usein huiskin päälle vain hieman öljyä ja etikkaa, tarvittaessa ripauksen sormisuolaa. Myös yrttiöljy sopii salaatinkastikkeeksi loistavasti!

Jos olet seurannut ruokaseikkailujani pidempään, ehkä muistatkin, että olen tehnyt paahdettuja salaatteja ennenkin. Ainakin nämä salaatit kannattaa ottaa testiin:

Olen muuten lupausten mittainen nainen – toimitusaika saattaa tosin välillä vähän venyä. Parisen kuukautta sitten nimittäin postasin Instagramiin kuvan tästä syksyllä (!!) kuvaamastani salaatista. Toivoitte reseptiä, ja lupasin sen teille kirjoittaa. Ja kas näin, tässä tämä tulee! Toivottavasti tykkäätte.

Resepti

Paahdettu panzanella

2–4 annosta

  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • kourallinen mustia kalamata-oliiveja
  • 2–4 viipaletta vaaleaa leipää
  • oliiviöljyä
  • 1 kynsi valkosipulia (voi jättää pois)
  • 1 pallo mozzarellaa
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • oliiviöljyä & omenaviinietikkaa kastikkeeksi
  • sormisuolaa

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Laita kirsikkatomaatit, oliivit ja reiluiksi paloiksi revityt leipäviipaleet uunivuokaan. Huiski päälle reilusti oliiviöljyä. Sekoita joukkoon myös viipaloitu tai hienonnettu valkosipulinkynsi. HUOM! Jos leipäviipaleet ovat ohuita, lisää leipä uuniin paahtamisen puolivälissä.
  3. Paahda 10–15 minuuttia.
  4. Revi salaatin joukkoon mozzarella ja lisää basilikanlehdet.
  5. Viimeistele oliiviöljyllä ja etikalla sekä tarvittaessa sormisuolalla.