|

Tortellinisalaatti

Tortellinisalaatti on niitä ruokia, jotka taipuvat arjesta juhlaan. Täydellinen resepti otettavaksi talteen!

Tortellinisalaatti

Täytetyt pastanyytit, tortellinit, ovat loistavia pikaruokia. Tortellineista syntyy myös loistava salaatti, joka taitaa olla sukua aiemmin ihastuttaneelle paahdetulle kreikkalaiselle salaatille. Kerron kohta miksi.

Et varmastikaan ylläty, kun kerron, että tortellinisalaatti (tortellini kirjoitetaan usein Suomessa myös kahdella iillä, tortelliini) on helppo kuin mikä. Pastanyytit tietenkin keitetään – homma hoituu muutamassa minuutissa –, ja tomaatit, artisokat ja oliivit paahdetaan uunissa. Tuskin yllätyit tästäkään.

Kokit ja potit -ruokablogin arkistossa on iso nippu salaatteja, jotka syntyvät kokonaan tai osin paahtamalla. Niin syntyy siis tortellinisalaattikin. Paahtaminen tuo valtavasti lisää makua ja rakennetta, ja halutessaan salaatin voi tarjota myös lämpimänä tai haaleana.

Yhtä hyvin salaatti toimii kylmänä, niin se on ehkä minun suosikkini. Silloin tortellinit voi keittää etukäteen ja antaa jäähtyä rauhassa. Lorauta öljyä keitettyjen pastanyyttien joukkoon, jotta ne eivät takerru toisiinsa turhan tiukasti kiinni! Myös paahtamisen voi tehdä etukäteen. Sitten onkin hommana enää salaatin kasaaminen.

Tein salaatin päälle hieman nahistuneesta basilikasta yrttiöljyn. Yhtä hyvin yrtiksi sopii myös vaikkapa lehtipersilja.

Jos muuten tykkäät tortellineista, olethan kokeillut aivan superihanaa tortellinivuokaa. Tortellinivuoka on ruoka, joka on ihastuttanut kaikki – eikä ihan syyttää. Yhden astian taktiikalla syntyvä ruoka syntyy puolessa tunnissa ja on tosi herkkua.

Tortellinisalaatti

Tortellinisalaatti on niitä ruokia, jotka taipuvat arjesta juhlaan. Täydellinen resepti otettavaksi talteen!
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys15 minutes
Valmistusaika30 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 250 g tortellineja
  • 70 g pinaattia (1 pss)
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 prk artisokansydämiä
  • kourallinen oliiveja

yrttiöljy

  • 1 dl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • kourallinen basilikaa tai lehtipersiljaa

Tee näin

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Paahda tomaatteja, puolitettuja artisokan sydämiä ja oliiveja noin 15 minuuttia eli kunnes tomaatit ovat saaneet väriä (myös räjähtely sallittua).
  • Keitä tortellinit pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Jäähdytä halutessasi.
  • Laita pinaatti tarjoilulautaselle ja lado päälle tortelliinit sekä tomaatit, artisokansydämet ja oliivit.
  • Suristele yrttiöljy tasaiseksi sauvasekoittimella.
  • Maista ja säädä maku sinulle sopivaksi.Kaada yrttiöljy salaatin päälle ta tarjoa erikseen.

Vinkit!

Valitse tortelliinit oman makusi mukaan. Esimerkiksi pinaarri-ricottatortelliinit sopivat salaattiin mainiosti.

Seuraathan Kokkipotteja jo Pinterestissä!