|

Munakoisocurry

Munakoisocurry on hurmaavan mausteinen ja lämmittävä. Täydellistä erityisesti pimeään vuodenaikaan.

Munakoisocurry on riisin päällä. Koristeena on korianteria. Kuva on otettu ylhäältäpäin ja lautainen on vaalea.

Mausteiset ja täyteläiset ruoat ovat kuin tehtyjä kylmään ja pimeään vuodenaikaan. Ei ihme, että joulunkin aikaan villiinnymme lämpimistä mausteista kuten kanelista, neilikasta ja inkivääristä. Sisäistä lämpöä ja hehkua tarvitaan, kun pimeyttä, vettä ja lunta tuulee vaakana vasten.

Rakastan kaikkia curryja, mutta munakoisocurry on minulle kaikista maailman currykastikkeista aivan erityisen mieleinen – tai no okei, myös tofucurry on ihanaa. Paahdettuna pataan laitetut munakoisokuutiot pehmenevät silkkisiksi ja imevät mausteita upeasti menettämättä kuitenkin täysin rakennettaan.

Currykastike tai -pata maistuu riisin kanssa tai vaikka naanleivän päällä. Jos naanleivät tekee itse, ne kannattaa muuten aivan ehdottomasti paistaa kypsäksi pannulla. Pannulla naanleivistä tulee nimittäin aivan erityisen maukkaita. Munakoisocurryn sekaan paistan joskus halloumijuustoa, joka tuo ruokaan ihanan narskuvaa rakennetta.

Kokeile myös näitä mausteisia arkiruokia:

Munakoisocurry on riisin päällä. Koristeena on korianteria. Kuva on otettu ylhäältäpäin ja lautainen on vaalea.

Munakoisocurry

Hehkuvan mausteinen munakoisocurry on uskomattoman herkullista!
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys45 minutes
Valmistusaika55 minutes

Raaka-aineet

  • 2 keskikokoista munakoisoa
  • 3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 2 tl garam masala -mausteseosta
  • 1–2 tl savupaprikajauhetta
  • chiliä maun mukaan
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni sipuli
  • 2×2 cm tuoretta inkivääriä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 dl vettä
  • suolaa

Lisäksi

  • tuoretta korianteria
  • luonnonjogurttia tai kaurafraichea
  • riisiä tai naanleipää
  • paistettua halloumia

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Kuutioi munakoisot ja huiski päälle öljyä (2 rkl).
  • Paahda noin 25 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat saaneet hieman väriä.
  • Laita öljy (1 rkl) ja kuivamausteet pataan.
  • Kuumenna öljyä keskilämmölle ja sekoita, että mausteet avautuvat.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää pataan. Kuullota muutama minuutti.
  • Lisää paahdetut munakoisot, inkivääri, tomaattimurska, tomaattipyre ja vesi.
  • Mausta suolalla.
  • Anna keittyä hiljalleen vähintään 20 minuuttia, mielellään pidempään.
  • Tarjoa riisin tai naanleivän kanssa. Tuore korianteri ja luonnonjogurtti sopivat tarjoiluun loistavasti.