Munakoisocurry

tiistai 12. marraskuuta 2019
Mausteinen curry on talven ihanin ruoka.


Mausteiset ja täyteläiset ruoat ovat kuin tehtyjä kylmään ja pimeään vuodenaikaan. Ei ihme, että joulunakin villiinnymme lämpimistä mausteista kuten kanelista, neilikasta ja inkivääristä. Sisäistä lämpöä ja hehkua tarvitaan, kun pimeyttä, vettä ja lunta tuulee vaakana vasten.

Rakastan kaikkia curryja, mutta munakoisocurry on minulle kaikista maailman currykastikkeista aivan erityisen mieleinen. Paahdettuna pataan laitetut munakoisokuutiot pehmenevät silkkisiksi ja imevät mausteita upeasti menettämättä kuitenkin täysin rakennettaan.

Currykastike tai -pata maistuu riisin kanssa tai vaikka naanleivän päällä. Jos naanleivät tekee itse, ne kannattaa muuten aivan ehdottomasti paistaa kypsäksi pannulla. Pannulla naanleivistä tulee nimittäin aivan erityisen maukkaita. Munakoisocurryn sekaan paistan joskus halloumijuustoa, joka tuo ruokaan ihanan narskuvaa rakennetta.

Munakoisocurry sopii muuten myös kuukauden ruokahaasteen teemaan. Aiheena nimittäin on: Mitä söisit syys- tai talvimyrskyn aikaan? Mitä sinä söisit? Tämä mausteinen currykastike olisi kyllä minulla aika vahvana ehdokkaana.

Kuukauden ruokahaasteen ajatuksena on kaikessa yksinkertaisuudessaan pitää lystiä keittiössä. Tehdä hyvää ruokaa ja nauttia sesonkiin sopivasta ruoasta. Voit julkaista halutessasi kuvan sosiaalisessa mediassa. Instagrammissta löydät haasteruokia aihetunnisteen #kuukaudenruokahaaste takaa. Jos tilisi on julkinen, jaan mielellään kuukauden ruokahaaste-kuvasi stooreissa. Voit myös tägätä kuvaan minut (@kokitjapotit) tai Hannan sopan (@soppahanna), että huomaamme haastekuvasi varmasti.



Resepti


Munakoisocurry


2–4 annosta (lisäkkeistä riippuen)

currykastike
  • 2 keskikokoista munakoisoa
  • 3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 2 tl garam masala -mausteseosta
  • 1–2 tl (savu)paprikajauhetta
  • chiliä maun mukaan
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni sipuli
  • 2x2 cm tuoretta inkivääriä 
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 dl vettä 
  • suolaa

tarjoiluun
  • tuoretta korianteria
  • luonnonjogurttia tai kaurafraichea
  • riisiä tai naanleipää
  • (paistettua halloumia)

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Kuutioi munakoisot ja huiski päälle öljyä (2 rkl). Paahda noin 25 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat saaneet hieman väriä.
  3. Laita öljy (1 rkl) ja kuivamausteet pataan. Kuumenna öljyä keskilämmölle ja sekoita, että mausteet avautuvat. 
  4. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää pataan. Kuullota muutama minuutti. 
  5. Lisää paahdetut munakoisot, inkivääri, tomaattimurska, tomaattipyre ja vesi. Mausta suoalla.
  6. Anna keittyä hiljalleen vähintään 20 minuuttia, mielellään pidempään.
  7. Tarjoa riisin tai naanleivän kanssa. Tuore korianteri ja luonnonjogurtti sopivat tarjoiluun loistavasti.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.