Rapeat pitasipsit

perjantai 1. marraskuuta 2019
Pitaleivät muuntuvat uunissa sipseiksi. Täydellistä.


Yhden pellin taktiikalla syntyy upea, Välimeren keittiöistä inspiroitunut herkku. Rapeat, helposti uunissa valmistuvat pitasipsit tarjotaan paahdettujen tomaattien, uunifetan ja tzatzikin kanssa. Kaikki tämä valmistuu noin puolessa tunnissa.

Pitasipsien kaveriksi tein syksyyn sopivaa porkkanatzatzikia, mutta yhtä lailla perinteinen kurkusta valmistettu tzatziki tai vaikka hurmaava kesäkurpitsatzatziki sopii sipseille dipiksi.

Pitasipsit päätyivät pellille vähän vahingolla, kun valmiit pitaleivät olivat päässeet hieman kuivahtamaan, eikä niiden täyttäminen ja käyttäminen perinteiseen tapaan kiehtonut. Päälle vähän öljyä ja ripaus suolaa, koska kyllähän sipsien täytyy olla suolaisia. Maltillinen suolan kanssa kannattaa kuitenkin olla, sillä feta ja oliivit tuovat kokonaisuuteen topakkaa suolaisuutta.

Leikkasin pitaleivät ensin neljään osaan ja neljännekset puoliksi. Ja kun pitaleivät on usein valmiiksi halkaistuja, tulee yhdestä pitaleivästä 16 sipsiä. Yksi pita riittää hyvin yhdelle syöjälle. Tällä säännöllä annos on helppo skaalata suuremmaksi.



Tarjosin pitasipsit pinaattipedin päältä ja koko komeuden viimeistelin tuoreilla yrteillä – oregano, persilja ja basilika sopivat sekaan loistavasti. Mutta kyllä salaatin voi jättää poiskin. Silloin lautanen on tapasmainen tarjottava.



Resepti



Rapeat pitasipsit uunifetalla ja salaattipedillä

neljälle

  • 4 valmista pitaleipää
  • noin 3 rkl oliiviöljyä
  • pieni ripaus merisuolaa
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 200 g fetajuustoa
  • kourallinen oliiveja
  • 80 g babypinaattia
  • tuoreita yrttejä

tarjoiluun
  • tzatzikia

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Leikkaa pitaleivät kahdeksaan osaan. Halkaise osaset vielä kahtia (usein ne halkeavat liki itsestään). Huiski pitasipsien päälle öljyä.
  3. Laita uunivuokaan tai pellille pitasipsit, kirsikkatomaatit, lohkottu feta ja oliivit. Paahda 10–15 minuuttia eli kunnes sipsit ovat rapeita, tomaatit hieman halkeilleita ja feta on saanut väriä.
  4. Tarjoa pinaattipediltä tuoreiden yrttien ja tzatzikin kanssa.

3 kommenttia

Anonyymi kirjoitti...

Fake news! GRV:ssä Hanna Jensen kertoo, kuinka tämä blogi on jo lopetettu 😳

Aapukka kirjoitti...

Se fake news on jo korjattu uudemmassa numerossa, ollos huoleton!

Hannele kirjoitti...

Hanna Jensenin ja GRV:n kanssa on asiasta juteltu ja he ovat tosi pahoillaan lehdessä olleesta virheestä. Uusimmassa lehdessä asia oli tosiaan oikaistu. Kokkipottila porskuttaa entiseen tapaan! Pysykäähän mukana. :)

Sisällön tarjoaa Blogger.