| |

Jogurttipannacotta

Jogurttipannacotta on raikas ja ihana jälkkäri, joka tarjotaan kauden upeimpien hedelmien tai marjojen kanssa.

Jogurttipannacotta

JOULUKALENTERIN 1. LUUKKU

Tervetuloa Kokkipottilan joulukalenterin pariin! Toivottavasti olette ensimmäisen luukun avautumisesta yhtä innoissanne kuin minä – en olisi millään enää jaksanutkaan odottaa. 

Tämän vuoden joulukalenteri on järjestyksessään jo kuudes. Ensimmäisen Kokit ja potit
-joulukalenterin ensimmäinen luukku, mokka millefeuille, avattiin 1.12.2014, enkä sen jälkeen ole malttanut olla tekemättä kalenteria. Kaikki joulukalenteripostaukset löytyvät #joulukalenteri-aihetunnisteen takaa. 

Raikas jogurttipannacotta on ihanan helppo ja moneen makuun mukautuva jälkkäri. Näin loppuvuodesta lusikoin päälle luonnon timantteja, granaattiomenansiemeniä. Kesällä pannacotta toimii loistavasti vaikka mansikoiden alustana.

Rakastan juuri tällaisia jälkiruokia, jotka mukautuvat vuodenajan mukaan. Pannacotta mukautuu myös elämän mukaan: Jälkiruoka odottelee jääkaapissa rauhassa vuoroaan. Se ei kiukustu, jos illallinen venähtää pitkäksi ja jälkiruoan aika on vasta myöhemmin. Sitten kun aika on, kauniisiin laseihin tai maljoihin valmiiksi annostellut pannacotat nostetaan jääkaapista ja viimeistellään marjoilla tai hedelmillä. Näin talviaikaan jogurttipannacotan päälle sopii granaattiomenansiemenien lisäksi satsumat, mango tai sitruunamehulla terästetty persimon.

Pannacotta toimii muuten myös mainiosti juhlavana aamupalana, jos päälle laittaa rapeaa mysliä hedelmien kanssa. Ehkä seuraavalle juhla-aamiaiselle tai brunssille teet jälkiruoaksi tätä. Viime vuoden joulukalenterin avannut jogurtti-chiavanukaskannattaa myös pitää juhlakauden aamiaisia ajatellen mielessä-

Muista Kokkipottilan jälkkäreistä suosittelen sinulle näitä:

Resepti

Jogurttipannacotta

neljälle

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2–3 rkl ruokosokeria
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 liivatelehti (+tilkka kuumaa vettä)

lisäksi

  • kauden hedelmiä tai marjoja

  1. Mittaa kattilaan kerma, maito ja sokeri. Kuumenna ja anna sokerin sulaa. Seoksen ei tarvitse kiehua. 
  2. Jäähdytä kermaseos kädenlämpöiseksi. Laita seoksen jäähtyessä liivatelehti pehmenemään kylmään veteen ja sekoita jogurttia voimakkaasti, jotta siitä tulee silkkistä.
  3. Kuumenna pieni tilkka (noin 1 rkl) vettä ja anna liivatelehden liueta veteen. Kaada liivate ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon samalla koko ajan sekoittaen.
  4. Lisää jogurtti ja sekoita tasaiseksi.
  5. Jaa pannacotta annosvuokiin, peitä esimerkiksi kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään muutamaksi tunniksi.
  6. Tarjoa jogurttipannacotta kauden hedelmien tai marjojen kanssa.

_____

Muista laittaa seurantaan myös Hannan sopan joulukalenteri!