Nopea myskikurpitsakeitto

maanantai 9. joulukuuta 2019
Myskikurpitsakeitto on samettinen keittounelma.

Nopea myskikurpitsakeitto


JOULUKALENTERIN 9. LUUKKU



Täyttävät keitot ovat täydellisiä arkiruokia. Keitto on helppo tehdä tarvittaessa etukäteen ja lämmittää nopeasti juuri ennen nälkäkiukun saapumista. Jos aikaa on puoli tuntia, ehtii ruoka valmistua kurpitsasta keitoksi – nopeaa ja helppoa.

Myskikurpitsasta tehty keitto on tomaattikeiton ohella on lemppareitani. Kurpitsakeiton lempeä samettisuus on hurmaavaa. Pieni tujaus harissatahnaa antaa lempeydelle juuri sopivasti vastapainoa.

Keitto on poiminta ihanasta Elina Innasen Chocochilin arkiruokaa -kirjasta, joka ilmestyi tänä syksynä. Kirjassa on iso nippu arkeen sopivia, puolessa tunnissa valmistuvia reseptejä. Jos kirja kiinnostaa ja luotat arpaonneesi, kannattaa pysyä kanavalla!

(Muutenkin kannattaa kyllä pysyä kanavalla. Luvassa on vielä vaikka ja mitä ihanaa ennen joulua.)

Nopea myskikurpitsakeitto

Myskikurpitsa on kurpitsoiden joukossa suosikkini siksikin, että sitä ei välttämättä tarvitse lainkaan kuoria. Kuori on pehmeää ja se menee loistavasti tasaiseksi sauvasekoittimella kuten muukin osa kurpitsasta.

Myskikurpitsakeiton lisäksi kannattaa pitää mielessä nämä myskikurpitsa reseptit:




Resepti



Myskikurpitsakeitto

neljälle


  • 1 myskikurpitsa (noin 1 kg)
  • 2 perunaa
  • noin 7 dl kasvislientä
  • 1–3 rkl harissatahnaa
  • 2 dl kookoskermaa
  • suolaa tarvittaessa
  • hieman agavesiirappia tai hunajaa tarvittaessa
  • (hieman sitruunamehua)


lisäksi

  • paahdettua sipulia tai esim. ituja

  1. Halkaise pesty kurpitsa pitkittäin ja poista siemenet. Voit halutessasi kuoria kurpitsan mutta se ei ole välttämätöntä.
  2. Pese (ja kuori) perunat.
  3. Paloittele kurpitsa ja perunat.
  4. Laita kattilaan kasvikset ja kasvisliemi.
  5. Keitä kasvikset kypsiksi.
  6. Lisää harissa ja kookoskerma (sekä halutessasi sitruunamehu). 
  7. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  8. Tarkista maku ja säädä tarvittaessa makua suolalla ja agavesiirapilla tai hunajalla.
  9. Tarjoa keiton kanssa ituja tai paahdettua sipulia.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.