|

Tomaattikeitto – paahtaen paremmaksi

Täydellisen tomaattikeiton salaisuus on tomaattien paahtaminen.

Tomaattikeitto

Olet löytänyt tiesi upean reseptin äärelle. Tomaattikeitto, jonka loistavuus perustuu tomaattien paahtamiseen, on helppo ja kotikokille armollinen: Uuni tekee isoimman osan työstä.

Paahdettu tomaattikeitto on maultaan täyteläinen ja runsas. Se on juuri se paahtamisen taika, joka tekee ihmeitä monelle ruoalle. Rakkauteni paahtohommiin ei taida olla enää kenellekään yllätys. Esimerkiksi nämä uunissa hetkisen unelmoivat ruoat ovat suosikkejani:

Keitoista kannattaa pitää mielessä ainakin nämä:

Tomaattikeitto

Tomaattikeitto on Hanna Gullichsenin loistavasta Hanna G kokkaa -kirjasta.

PAAHDETTU TOMAATTIKEITTO

Täydellinen tomaattikeitto vaatii hieman aikaa, mutta maksaa maullaan moninkertaisesti takaisin.
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys10 minutes
tomaattien paahtaminen1 hour
Valmistusaika1 hour 25 minutes
Annokset: 3 –4

Välineet

  • sauvasekoitin

Raaka-aineet

  • 800 g (2 prk) säilöttyjä tomaatteja
  • hieman vettä (huuhtele tomaattipurkit)
  • 1/2 tl fenkolin siemeniä
  • 1/2–1 tl savupaprikajauhetta
  • 2 tl sokeria tai hunajaa
  • 4–5 dl kasvis- tai kanalientä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa tarvittaessa
  • tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa tai yrttiöljyä

Tee näin

  • Kuumenna uuni 180–200 asteeseen (kiertoilmassa 180 riittää).
  • Kaada tomaatit uunivuokaan. Huuhtele purkit pienellä määrällä vettä ja hulauta vesi (noin 1 dl) tomaattien joukkoon.
  • Pieni tomaattia hieman (esimerkiksi saksilla) ja lisää sekaan fenkolin siemenet. Jos sinulla ei ole fenkolin siemeniä, toimii keitto mainiosti ilman niitäkin.
  • Paahda tomaatteja kuumassa uunissa noin tunti tai hieman enemmänkin.
  • Tee kasvis- tai kanaliemi valmiiksi. Kaada tomaatit kuumaan liemeen ja lisää loput mausteet.
  • Soseuta sauvasekottimella (tai blenderissä).
  • Lisää kerma ja kuumenna.
  • Tarkista suola, lisää tarvittaessa.

Seuraathan Kokkipotteja jo Pinterestissä!