Tomaattikeitto – paahtaen paremmaksi

lauantai 7. joulukuuta 2019
Täydellisen tomaattikeiton salaisuus on tomaattien paahtaminen.

Tomaattikeitto


JOULUKALENTERIN 7. LUUKKU


Olet löytänyt tiesi upean reseptin äärelle. Tomaattikeitto, jonka loistavuus perustuu tomaattien paahtamiseen, on helppo ja kotikokille armollinen: Uuni tekee isoimman osan työstä.

Paahdettu tomaattikeitto on maultaan täyteläinen ja runsas. Se on juuri se paahtamisen taika, joka tekee ihmeitä monelle ruoalle. Rakkauteni paahtohommiin ei taida olla enää kenellekään yllätys. Esimerkiksi nämä uunissa hetkisen unelmoivat ruoat ovat suosikkejani:


Tomaattikeitto

Tomaattikeitto on Hanna Gullichsenin loistavasta Hanna G kokkaa -kirjasta, joka on täynnä kivaa reseptiikka. Tomaattikeiton ohella kirjasta suosikkejani ovat esimerkiksi chorizo-papupata, lehtikaalipasta ja ranskankermajäätelö. Jälkimmäistä teen heti, kun kunnon pakkaset palaavat – jätskikoneen jäädytettävä kulho odottelee jo parvekkeella. 

Hannan kirja on loistava lahjaidea kenellä tahansa kotikokille. Kirja ihastuttaa paitsi reseptiikallaan myös tarinallisuudellaan.



Resepti


Paahdettu tomaattikeitto

3–4 annosta

  • 800 g (2 prk) säilöttyjä tomaatteja
  • hieman vettä (huuhtele tomaattipurkit)
  • 1/2 tl fenkolin siemeniä
  • 1/2–1 tl savupaprikajauhetta
  • noin 2 tl sokeria tai hunajaa
  • 4–5 dl kasvis- tai kanalientä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa tarvittaessa

lisäksi

  1. Kuumenna uuni 180–200 asteeseen (kiertoilmassa 180 riittää).
  2. Kaada tomaatit uunivuokaan. Huuhtele purkit pienellä määrällä vettä ja hulauta vesi (noin 1 dl) tomaattien joukkoon.
  3. Pieni tomaattia hieman (esimerkiksi saksilla) ja lisää sekaan fenkolin siemenet. Jos sinulla ei ole fenkolin siemeniä, toimii keitto mainiosti ilman niitäkin.
  4. Paahda tomaatteja kuumassa uunissa noin tunti tai hieman enemmänkin.
  5. Tee kasvis- tai kanaliemi valmiiksi. Kaada tomaatit kuumaan liemeen ja lisää loput mausteet. 
  6. Soseuta sauvasekottimella (tai blenderissä).
  7. Lisää kerma ja kuumenna.
  8. Tarkista suola, lisää tarvittaessa. 

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.