| | | |

Punajuurilaatikko

Punajuurilaatikko aurajuustolla – täydellinen ja täyteläinen.

punajuurilaatikko

Punajuuren makeus ja aurajuuston suolaisuus sulautuvat uunissa kokonaisuudeksi, joka saa makuhermot kikattamaan. Yhdistelmä on täydellistä täyteläisyyttä ja silkkaa onnea.

Nyt yhdistin punajuurilaatikon päälle myös tutun rosollin makuja. Porkkanalastut ja pikkukurkut sopivat uunista tulleen ruoan päälle mainosti. Ne tuovat punajuurilaatikkoon veikeyttä, koristellisuutta ja lisää makusävyjä. Kun porkkana ja suolakurkku ovat laatikon päällä jokainen voi valita osuvatko ne kauhaisuun vai jäävätkö ne koristeeksi.

Parina edellisenä vuonna olemme tehneet Soppa-Hannan kanssa joulukuiset vieraspostaukset toistemme blogeihin. Tänä vuonna päätimme tehdä postaukset samaan aikaa samasta teemasta. Teemaksi valikoitui rosolli, mutta minä lähdin vahingossa vähän sivuraiteelle. Raaka-aineet ovat kuitenkin melkein samat. 

Hannan hasselbackan rosolli on aivan mieletön idea! Paahdettujen juuresten lumo on ohuissa viipaleissa parhaimmillaan, kun jokainen viilto saa osakseen uunin lämpöä. 

Nyt täytyy enää valita, kumpaako teet ensin: punajuurilaatikkoa vai hasselbackan rosollia.

Testaa myös muita punajuuriruokiani:

Punajuurilaatikko

Punajuurilaatikko on täydellinen yhdistelmä suolaista juustoa ja makeaa juuresta.
Esivalmistelu20 minutes
Kypsennys1 hour
Valmistusaika1 hour 20 minutes
Annokset: 8

Raaka-aineet

  • 800–900 g punajuuria (raakoja)
  • 170 g aurajuustoa (1 pkt)
  • 2 dl kermaa
  • mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • porkkanasuiroja
  • minikurkkuja

Tee näin

  • Kuori ja viipaloi tai raasta punajuuret.
  • Kuumenna uuni 180–200 asteeseen.
  • Murustele aurajuusto.
  • Lado uunivuokaa punajuuria ja aurajuustoa vuorotellen.
  • Mausta välit mustapippurilla ja pienen pienellä ripauksella suolaa – aurajuusto tuo laatikkoon myös suolaa.
  • Kaada päälle kerma.
  • Paista punajuurilaatikkoa vähintään tunti. Jos punajuuret ovat viipaleina kypsymisessä voi mennä pidempäänkin.
  • Kun punajuuret ovat kypsiä, laatikko on valmis.
  • Koristele porkkanasuiroilla ja minikurkuilla.