Helpot suolapähkinäcookiet

perjantai 6. maaliskuuta 2020
Helpot cookiet, joiden salaisuus on suolaisen ja makean vastustamaton yhdistelmä.

Helpot suolapähkinäcookiet

Kourallinen raaka-aineita ja lopputuloksena on täydelliset, reunoilta rapeat ja keskeltä sitkeät cookiet. Juuri tällaisesta leipomisesta pidän.

Olen ennenkin liputtanut helppojen ja vastustamattoman herkullisten keksien puolesta: olen leiponut suklaacookie-taikinan varmasti satoja kertoja, mikä kertoo omaa tarinaansa keksien ihanuudesta. Myös suolakaramelli-suklaacookiet ovat aivan järjettömän hyviä, ehdottomasti karamellin keittämisen arvoisia.

Helpot suolapähkinäcookiet kuuluvat samaan ihanuus-sarjaan. Keksit ovat Hanna G:n käsialaa ja resepti löytyy Hannan uusimmasta kirjasta. Puolitin reseptin, jolloin siitä tuli kolmisenkymmentä cookieta. Ja vaikka leivoin grammojen mukaan – vaa'an kanssa pelaamiseen olen tottunut hapanjuurileivonnan parissa –, laitoin alla olevaan reseptiin myös tilavuusmitat, jos ne ovat sinulle käyttökelpoisemmat.




Resepti



Helpot suolapähkinäcookiet


noin 30 kpl

  • 120 g voita huoneenlämpöisenä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150 g (2 dl) intiaanisokeria (tai fariinisokeria)
  • 90 g (1 1/4 dl) sokeria
  • 1 kananmuna
  • 190 g (hieman yli 3 dl) vehnäjauhoja
  • 1/2 tl soodaa
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 50 g suolapähkinöitä (osittain murskattuina)

  1. Sekoita sokerit ja voi. Voit vaahdottaa ne halutessasi, mutta se ei ole välttämätöntä.
  2. Lisää kananmuna voi-sokeriseokseen.
  3. Yhdistä jauhoihin sooda ja leivinjauhe. Lisää taikinaa.
  4. Murskaa suolapähkinät veitsellä tai morttelissa karkeasti. Osa pähkinöistä voi jäädä kokonaiseksikin.
  5. Sekoita taikina käsin.
  6. Kääri taikina kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti. Voit myös laittaa taikinan pakastimeen ja leipoa cookiet sulaneesta taikinasta, kun on hyvä hetki.
  7. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Jos uuni ei ole kovin tehokas, 200 astetta on hyvä.
  8. Tee taikinasta palloja ja laita ne leivinpaperille. Jätä leviämisvaraa.
  9. Paista keksejä 8–10 minuuttia eli kunnes ne ovat saaneet reunoille rapeutta. 
  10. Jäähdytä ja säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.