Helppo lammaspaisti

tiistai 7. huhtikuuta 2020
Tällä reseptillä lammaspaisti onnistuu varmasti. 

Helppo lammaspaisti

Lammaspaisti onnistuu näin helposti: lammas uuniin, yöunet tai päivän touhut ja lammas on valmista. Matala lämpö ja pitkä aika tekevät taikojaan.

Voit tehdä mureaa lammasta niskasta, lavasta tai viulusta. Jos mahdollista, suosi karitsan lihaa, sillä se on maukkaampaa, eikä paljon pelättyä villasukka-efektiä tarvitse pelätä.

Kuvassa liha on nyhdetty pieneksi, aivan kuten tutumpi nyhtöpossu. Kun lihan paistaa matalassa lämmössä ylikypsäksi, tulee siitä juuri näin mureaa. Mutta lampaanlihan voi tarjota isompanakin palana, ei sitä tietenkään tarvitse riipiä pieneksi.

Helppo lammaspaisti on mainio ruoka vaikka lohkoperunoiden tai perunamuusin ja paistoliemen kanssa. Yhtälailla lihan voi laittaa hampurilaiseen, pitaleivän väliin, leivän päälle tai vaikka osaksi kreikkalaista ateriaa. 

Myös nämä reseptit kannattaa pääsiäistä ajatellen muistaa:



Resepti



Helppo lammaspaisti

  • karitsan paisti, lapa tai viulu (esim. 1 1/2 kg)
  • 2–3 tl suolaa
  • noin 1/2 litraa vettä tai laimeaa liha- tai kasvislientä
  • hieman punaviiniä (voi jättää pois)
  • 2 sipulia
  • reilusti valkosipulinkynsiä

  1. Voit paistaa paistin joko kannellisessa padassa tai uunivuoassa folion alla.
  2. Hiero suola lihan pintaan.
  3. Laita liha pataan tai uunivuokaan. 
  4. Kaada vesi tai lihaliemi ja mahdollinen viini lihan perään. Jos vuoka on laakea, lisää nestettä hieman. Liha saa olla noin 1/3–1/2 nesteen peitossa.
  5. Kuori sipulit ja valkosipulit.
  6. Laita sipulit lohkoina ja valkosipulinkynnet kokonaisena myös pataan tai uunivuokaan.
  7. Kuumenna uuni 110–120 asteeseen.
  8. Laita kansi tai tiivis folio lihan päälle ja paista monta tuntia. Paistoaika riippuu paistin koosta. Liha on valmista, kun se on niin mureaa, että saat sen rikki haarukalla.
  9. Käytä liha haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.