Parsa-uunifetasalaatti

torstai 2. huhtikuuta 2020
Parsaa ja uunifetaa. Tämä salaatti on vastustamattoman hyvää!

Helppo parsa-uunifetasalaatti

Kevään merkeistä herkullisin on eurooppalaisen parsan valloittava esiinmarssi. Avasin parsakauden parsa-uunifetasalaatilla, joka valmistuu uunissa vartissa. Tämä salaatti sopii lisäkkeeksi mille tahansa ruoalle tai kevyeksi lounaaksi siltään. Tarjoa parsasalaatin kanssa hyvää vaaleaa leipää.

Helppo parsa-uunifetasalaatti resepti

Kokosin alle parhaat parsareseptini inspiraatioksi kevään kokkailuihin. Ehkä huomaatkin, että pidän aivan erityisesti paahdetusta parsasta. Niin siitä tulee mielestäni kaikkein herkullisinta. Sekin huomaat, että parsan ja fetan yhdistelmän olen todennut ennenkin mainioksi. 



Resepti


Parsa-uunifetasalaatti

neljälle

  • 500 g virheää parsaa
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • noin 150 g fetaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta basilikaa
  • (vaaleaa leipää tarjoiluun)

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Poista parsoista puumaiset tyvet.
  3. Pieni parsa suupaloiksi.
  4. Laita parsat ja kirsikkatomaatit uunivuokaan. 
  5. Huiski päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Lisää feta reilunkokoisina paloina.
  7. Paahda 10–15 minuuttia eli kunnes tomaatit ja feta ovat saaneet hieman väriä.
  8. Maista suolan sopivuus.
  9. Viimeistele tuoreella basilikalla.
  10. Tarjoa hyvän vaalean leivän kanssa.

1 kommentti

Nimetön kirjoitti...

sitruuna toimii hyvin tossa. ilmakuivattu kinkku ja pekoni sopii kanssa. maalaisleipä on parasta tän kanssa!

Sisällön tarjoaa Blogger.