Maapähkinäkastike vietnamilaisille kesärullille

keskiviikko 20. toukokuuta 2015

"Maapähkinäkastike on mielettömän hyvää. Voisin lusikoida sitä suoraan kulhosta", kuulin sanottavan brunssilla ainakin kahdesti. Kastikkeessa yhdistyvät kaakkoisaasialaiseen tapaan kaikki perusmaut - makea, suolainen, hapan ja karvas - mikä tekee siitä koukuttavaa ja täyteläisen herkullista.

Me olemme lusikoineet kastiketta vietnamilaisille kesäsalaatille ja dipanneet siihen kesärullia. Kastike sopii hyvin myös bahn mi -leivän väliin tai tuoreiden kasvisten dipiksi.




Resepti

 


Maapähkinäkastike

1/2 dl makeuttamatonta maapähkinävoita
1-2 rkl soijakastiketta
1-2 rkl limettimehua
2 rkl agavesiirappia (tai esim. palmusokeria)
1 tl Sriracha-kastiketta (tai muuta chilikastiketta - säädä määrää maun mukaan)
n. 1/2 tl tuoretta inkivääriraastetta
kuumaa vettä


Sekoita vettä lukuun ottamatta kaikki ainekset kulhossa. Lisää kuumaa vettä oikean koostumuksen aikaansaamiseksi. Soijakastikkeen ja limettimehun määrää säätämällä saat omaan suuhusi sopivaa kastiketta.

_____

ps. jos teet vietnamilaisia kesärullia, suosittelen tekemään maapähkinäkastikeen lisäksi myös perinteistä kaakkoisaasialaista kastiketta.



17 kommenttia

Paula kirjoitti...

Kuulostaa ihan täydelliseltä kastikkeelta rullille! Muistiin ja kokeiluun! Varmasti sopii mihin vain, vaikka paljaaltaan.
t. maapähkinävoinystävä

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Aikas täydellisen näköistä! Tuohon kastikkeeseen on aineetkin valmiiksi kaapissa :)

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Oi kyllä, maapähkinäkastiketta voisi tosiaan lusikoida suoraan kulhosta :-)

Andalusiana kirjoitti...

ei oo totta - meilläkin on juuri tulossa blogiin maapähkinäkastike :-)

Hannele kirjoitti...

Yhdistelmä kalakastikepohjaista kastiketta ja tätä on minusta rullille paras -
kokeile ihmeessä!

Hannele kirjoitti...

Joko ehdit sekoittamaan ainekset soossiksi?

Hannele kirjoitti...

Jo vain!

Hannele kirjoitti...

Kilpaileva kastike :) Onko resepti samanoloinen?

Liisa kirjoitti...

Ah ihanan simppeli resepti ja taatusti lusikoitavan hyvää!

jokihaka kokkaa kirjoitti...

En vielä :) Viikonloppuna meinaan kokeilla!

Merja kirjoitti...

Vietnamissa oli herkullista maapähkinakastiketta. Mukana oli vielä rouhittua pähkinää, se antoi kivaa suutuntumaa sileään kastikkeeseen. Kokeilulistalle!

jokihaka kokkaa kirjoitti...

Toimii :) Nam!

Hannele kirjoitti...

Wuhuu! Kiitos, kun palasit kertomaan!

Koti Harmi kirjoitti...

Mää niin maistan tämän maun vieläkin suussa! Taivaallista!

Hannele kirjoitti...

Simppelit jutut ovat monesti parhaita. Tämäkin!

Hannele kirjoitti...

Rouhittu pähkinä onkin kiva idea! Kiitos!

Hannele kirjoitti...

Kiitos! Hyvää kastike oli, myönnetään ;)

Sisällön tarjoaa Blogger.