Persimon-bourbon cocktail

perjantai 14. joulukuuta 2018
Persimoncocktail on makean hedelmän satokauden herkuin drinkki.

Persimon-bourbon cocktail

Kanelin tuoksuinen tervehdys teille Kokkipottilan ihana lukijakunta!

Täällä Hannelen blogin valtaa jo perinteiseen tapaan Hanna Hannan soppa -blogista. Meillä on nyt parin vuoden ajan ollut tapana vaihtaa yhdet postaukset näin joulukuussa ja vihdoin se päivä taas koitti. Tänään siis Hannelen ihanan reseptiikan perässä kannattaa suunnata minun blogiini, mutta nautihan ensin kanssani jouluinen persimon-bourbon cocktail!

Persimon-bourbon cocktail

Viime vuonna kokkailin täällä Kokkipottilassa savulohipateeta ja toissa vuonna appelsiini-
rosmariinigraavattua lohta, kala-allergikon blogissa kun kalareseptit ovat melko harvassa. Tällä kertaa kuitenkin päätin lähteä drinkkilinjalle, sillä tiedän Hannelen pitävän hyvin tehdyistä cocktaileista aivan kuten allekirjoittanutkin.

Tämän bourbon-pohjaisen cocktailin jujuna on hunajainen persimonsose ja raikkautta drinkkiin tuovat sitruunan ja klementiinit mehut. Tippa angostuurabitteriä tuo särmää, mutta juoma maistuu hyvin myös ilman sitä. Jos haluat valmistaa juoman vegaanisena, makeuta persimonsose hunajan sijaan agave- tai vaahterasiirapilla. Alkuperäinen resepti on meidän molempien fanittamasta Half Baked Harvest -blogista.

Ei muuta kuin kippis toverit ja mitä ihaninta joulun odotusta! Tavataan taas ensi vuonna tällä tontilla ja siihen asti minut löytää sieltä Hannan sopasta.

Persimon-bourbon cocktail


Resepti



Persimon-bourbon cocktail


kahdelle 

  • ½ dl bourbonia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 klementiinin mehu
  • 1 tippa angostuurabittereitä
  • 2 rkl persimonsosetta
  • koristeeksi tähtianis
  • persimonsose:
  • 2 kypsää persimonia
  • ½ dl hunajaa
  • 1 kanelitanko
  • ½ dl vettä

  1. Valmista ensin persimonsose. Kuori ja pilko persimonit. Mittaa kaikki soseen ainekset kattilaan ja keitä vajaa 10 minuuttia. 
  2. Poista kanelitanko. Soseuta ja jäähdytä. Säilytä jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa
  3. Mittaa cocktailsheikkeriin juoman ainekset tähtianista lukuun ottamatta. Sekoita voimakkaasti ja kaada kahteen jäähdytettyyn lasiin. 
  4. Koristele tähtianiksella ja tarjoile heti.

1 kommentti

Anonyymi kirjoitti...

Ihana blogi ja ihana joulukalenteri! Voisitko harkita keittiön/tärkeimpien keittiövälineidesi esittelyä? Kiinnostaa aina, millä välineillä ja missä ympäristössä kenenkin keittiössä taiteillaan! :)

Sisällön tarjoaa Blogger.